Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde faaliyet gösteren 20 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Elbistan Dayanışma Platformu tarafından yaklaşık 1 ay önce başlatılan kampanya ile toplanan yardımların ikinci bölümü, Suriye'deki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere yola çıkarıldı.

Gaziantep Öncüpınar sınır kapısında faaliyet gösteren Kızılay'a teslim edilmek üzere, Elbistan Müftülüğü önünden dualarla gönderilen ikinci tırda da kuru gıda, battaniye, çocuk bezi, yağ, giyim ve ayakkabı gibi malzemeler yer alıyor.

Elbistan Dayanışma Platformu adına bir açıklama yapan Akif Pak, Elbistan halkının yardımları ile kısa zamanda ikinci tırı da Suriye'ye göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konferansa katılmak üzere Elbistan'a gelen Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan ve İYİLİK-DER Genel Başkanı İbrahim Bahar, yardım tırı uğurlama törenine katıldılar.

Burada bir konuşma yapan İYİLİK-DER Genel Başkanı İbrahim Bahar, Elbistan halkının bir araya gelerek böylesi yardım kampanyalarını organize etmelerinin mutluluk verici olduğunu belirterek, kampanyaya destekte bulunan herkese teşekkür etti.

Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan ise, Suriye sorununun Birleşmiş Milletlerde çözüleyemeyeceğini ifade ederek, birleşmiş kalpler olarak savaşı Müslümanların dayanışmanın sona erdireceğini söyledi. Suriye'ye gönderilen yardım tırlarının, insanların ahretine hazırlık olduğunu vurgulayan Kayan, kendi çocuğunu düşünen her Müslümanın, Suriye'de açlık ve soğukla savaşan çocuk ve insanları da düşünmesi gerektiğini söyledi.

Elbistan müftüsü Abdussamet Pat'ın yaptığı duanın ardından yardım tırı, Gaziantep'e gönderildi. Yardım tırındaki malzemeler Kızılay kanalı ile ihtiyaç sahibi Suriye'deki ailelere ulaştırılacak.