Ölümüme en çabuk dostlarım alışacaklar/Yaşayıp gidiyorduk yahu / Ne vardı acele edecek!/Diyecekler/Biliyorum yaklaşıyoruz her an/Biliyorum oruçlu doğar insan/Ölümün iftar sofrasına.  Bu mısralar Erdem Bayazıt ‘ın ölüm risalesinden.  Erdem ağabeyimizin yokluğuna gerçekten alışabildik mi?  Bu güzel insanı 5 Temmuz 2008 Cumartesi günü hakkın rahmetine uğurlamıştık.  Avuçlarımızdan su damlası gibi bir dost kaymıştı. Vefalı dostları ve sevenleri bu güzel insanı asla unutmadılar.

 17 Ocak Cumartesi akşamı M.Akif Ersoy Kültür Merkezinde, Şair A.Erdem Bayazıt’ı anma adına bir belgesel eşliğinde, gala yapıldı. Bu gala Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı, başta B.Şehir Belediye Başkanımız sayın Fatih Mehmet Erkoç ve Kültür Daire Başkanı M.Fethi Yanardağ Bey’lere vefa ve kültür adına çok teşekkür ediyoruz!
Geceye başta, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bey ve çok sayıda devlet erkânı katıldı.
Halen TRT de gösterimde olan “7Güzel Adam” dizisinin ekibiyle birlikte katılmıştım geceye, oyuncu kadrosu tam kadro oradaydı. Bir arada bende onlarla birlikte gecenin güzelliğini yaşadım.
Gelelim A.Erdem Bayazıt belgeseline “Sebebin Erdemi” bu belgesel Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırıldı.  Genç kuşak yönetmenlerinden Ekrem Doydu, 22-23 yaşlarında sempatik bir delikanlı ama yetenekli bir kardeşim.
Bu çekimler sırasında sağ olsun beni aradı, dizi çekimlerinde yardımcı olmamı rica etti. Erdem  Bayazıt ağabeyimle uzun yıllara dayanan dostluğumuz ve edebi ortak yönümüzden dolayı, bu konuya uzak kalamazdım  ve  birikimimle yardımcı olmaya çalıştım.
Bizler Belediyemizin bu etkinliklerine destek vermekten her zaman gurur duyar, keyif alırız.
Bu arada, bir hususu da dile getirmem lazım; Kültür Daire Başkanlığımızın alt birimlerinde, bu tip etkinliklere vereceğimiz destekler ve bizler engelleniyoruz.
Bu konunun ayrıntılarına girmiyorum, sorulursa anlatırız.
Değerli Başkanım Fatih Mehmet Erkoç ve Daire Başkanım Fethi Beyin, bu konuda duyarlılığına inancım sonsuzdur.  
Sonuç’ta kentimin kültürü adına bizleri hiçbir şey engelleyemez, çünkü bu şehrin kültürüne önem veren bir başkanımız var! 
Gecedeki Gala ya dönelim tekrar; belgesel başlamadan önce özellikle Başkanın Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un ve Sayın Numan Kurtulmuş Bey’in konuşmaları çok manidardı ve atmosfer çok güzeldi. 
Özellikle yazar Nuri Pakdil ve yazar Rasim Özdenören ağabeylerimiz ön saflarda edebiyatın ve gerçek dostluğun bir meşalesi gibiydiler.
Erdem ağabeyimiz, bunları çoktan hak etmiş bir şair ve adam gibi bir adamdı.
Mekânın cennet olsun güzel insan! Bu şiirime de sana ve sevenlerine yolluyorum; Hoşça kalın!
“BÜLBÜLLER ÖTMEZ OLDU “
Fidanlar gibi yeşerirken
her şairden biri
Bulvarlara serptiğinde
topladık biz bu şiiri
Yokluğun besbelli 
şimdi saflarımızda
Bülbüller ötmez oldu 
artık yanı başımızda
Edebiyat kimsesiz
mısralar heyecansız
O bahçemizden
bir çınar devrildi 
sessiz sedasız.