Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’da 24 belde ve ilçe belediye başkanı ile bir araya gelerek, 2017 yılı yatırım projelerinin değerlendirmesini yaptı. 2017 yılının yatırım yılı olacağına vurgu yapan Vali Arslantaş, belde ve ilçe belediye başkanlarından proje istedi.

Vali Ali Arslantaş, gerçekleştirilen video konferans görüşmesinin ardından Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle’nin de katılımı ile vali yardımcıları, ilçe kaymakamları Erzincan’daki 24 belde ve ilçe belediye başkanları ile 2017 yılı yatırım proje değerlendirme toplantısı düzenledi.

Erzincan Belediyesi Aşevi’nde gerçekleştirilen toplantıda; sosyal dokunun ele alınarak kalıcı çözümlerin üretilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Ali Arslantaş, belde ve belediye başkanlarına bölgelerinde yapacakları projeler karşılığında kaynak sağlanacağının müjdesini verdi. Vali Arslantaş, Belde ve ilçe belediyelerin, Erzincan’da devletin ilgili kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde hareket ederek; kreş, gençlik merkezleri, engelli merkezleri, kadın merkezleri, dini eğitim tesisleri gibi projeler yapmaları durumunda Erzincan Valiliği öncülüğünde bakanlığa sunulacak projeler karşılığında gerekli kaynağın sağlanacağını vurguladı.

Erzincan Vali Ali Arslantaş, “Sizler programınızı projenizi yapacaksınız, ilgili kurumlarımız projelerin mühendislik ve işleyişleri konusunda gerekli desteği sağlayacaklar. Programda; semt sahaları, engelli rehabilitasyon merkezleri, kadın merkezleri kuracağız. Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ve Çevre Şehircilik Müdürlüğümüz bu konuda sizlere yardımcı olacaklar. Mahallelerde kadın lokalleri de kurulabilir. Kültür merkezleri kuracağız. Bu konuda kültür müdürlüğümüz gerekli desteği sağlayacak. Bu merkezlerde vatandaşa doğrudan temas sağlanmış olacak. Kız, erkek Kur’an Kursları kurabilirsiniz. Bu konuda da müftülüğümüz gerekli desteği sağlayacak. İsteyen beldemizde Cemevi kuracağız. Vatandaşımızın bütün kesimlerine, bütün kültürel farklılıklarına temas edecek şekilde hareket edeceğiz. İçinde parasız yatılı yurtların olduğu imam hatip okulları inşa edilecek” dedi

Toplantıda Vali Arslantaş’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan 24 belde ve belediye başkanlarının talep, görüş ve soruları alındı.