“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde hayatını kaybeden 249 şehidin anısına 249 adet fidan dikildi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’nda düzenlenen fidan dikim törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu İd. Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ömer Karaimamoğlu, Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü olarak 249 Demokrasi Şehidinin anısına hatıra ormanı oluşturduklarını belirten Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, her fidanın şehitlerin anısına yaşatılacağını kaydetti.

15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak adına gelecek nesillere hatırlatmak için Erzincan da bir dizi etkinlikler düzenlendiğini belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bu kapsamda Ekşisu da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturduklarını kaydederek, 15 Temmuz gecesi hain darbe teşebbüsüne karşı dik duran Erzincanlılara teşekkürlerini iletti.

15 Temmuz şuurunu canlı tutabilmek adına Temmuz ayının 11’inde Erzincan da anma etkinliklerine başlandığını belirten Erzincan Valisi Ali Arslantaş, fidanları diken her kişinin dikmiş olduğu fidana sahip çıkması gerektiğine dikkat çekerek, “Hiç kimse diktiği fidanın yerini unutmasın.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerimiz için dua edilerek, 249 fidan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu İd. Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ömer Karaimamoğlu, Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar tarafından toprakla buluşturuldu.