ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilecek Ahıska Türklerinin üçüncü kafilesinin ikinci gününde 334 kişi iki ayrı uçakla Erzincan'a geldi.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine 25 Aralık 2015, 3 Mart ve 14 Nisan 2016 tarihlerinde 3 ayrı kafile halinde getirilen 787 kişinin ardından üçüncü kafile ikinci ve üçüncü gruptaki 334 kişi, Ukrayna'nın Slavyansk şehrinden alınarak, Türk Hava Yollarına (THY) ait uçak ile kente getirildi.

Erzincan Havalimanında, Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Emniyet Müdürü Doğan İnci ile bazı kurum müdürlerince çiçeklerle karşılanan aileler, gümrük işlemlerinin ardından otobüslerle Üzümlü ilçesine götürüldü.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar, "Dördüncü kafile haziran ayının başı gibi inşallah planlıyoruz. O dönemde de 110 aileyi getirmeyi düşünüyoruz. En son 5'inci kafileyi ağustos ayı gibi planlıyoruz. Onlar da Bayırbağ bölgesi olarak düşünülüyor planlamada. Bu şekilde Erzincan'a 595 aileyi yaklaşık 2 bin 900 kişi Erzincan'a yerleştirilecektir." dedi.

"Vatanlı olduk artık"
Erzincan'a gelen Ahıska Türklerinin mutlulukları yüzlerinden okunurken, bazıları da "Vatanlı olduk artık" diyerek gözyaşları içerisinde yakınlarına sarıldı.

Ahıskalılar, Cumhurbaşkan Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tüm yetkililere teşekkür ederek, vatanlarına geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.