İnsan ve hizmet odaklı çalışmalarını sürdüren Erzincan Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda açılan Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi uzman personeliyle vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Aile Danışmanlık Merkezinde çocuk, ergen, yetişkin her yaş grubuyla çalışılmakta olup çeşitli psikoterapi hizmetleri veriliyor. Bunların içerisinde bireysel terapi, çift terapisi, evlilik öncesi danışmanlık ve aile danışmanlığı da bulunuyor. Bilinçli birey, mutlu aile, güçlü toplum sloganıyla çalışmalarını yürüten AİDEM ‘de yıl içerisinde 432 kişiye 1177 seans psikolojik destek sağlanırken, 140 belediye personeline de guruplar halinde öfke yönetimi semineri verildi.

Erzincan Belediyesi Kültür Sanat merkezinde bulunan AİDEM’den şehirde yaşayan herkesin ücretsiz faydalanabileceğini belirten Psikolog Merve Aybüke Aslan “Yaptığımız görüşmelerin ardından gizlilik esasımız sebebiyle kimsenin kimlik bilgisini, kişisel görüşmelerini asla üçüncü şahıslarla paylaşmıyoruz. Yıl içerisinde 432 kişiye 1177 seans psikolojik destek sağlanırken, 140 belediye personeline de guruplar halinde öfke yönetimi semineri verdik. AİDEM ile bireylere ve ailelere koruyucu, önleyici geliştirici, rehberlik edici destek hizmeti sağlanmaktadır.” dedi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Aile fertlerine her türlü psikolojik destek imkân sunulduğu merkezimizde bireylerin, kendi aralarındaki problemleri bir yön gösterici ile çözüme kavuşturmalarını istedik. Ücretsiz sunulan bu hizmetlerde hem bireysel anlamda danışmanlık, hem de terapi hizmeti veriyoruz. Burada asıl hedefimiz ailenin bütünlüğünü sağlamak. Bu hizmeti verirken hiçbir ücret talep etmiyoruz. Böylesine önemli bir hizmeti yürütebilen bir belediye olmak bizim için çok önemli. Hemşehrilerimizin standart belediyecilik hizmetleri dışında, hayatlarının her anında yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz.” dedi.