Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzincan’da demokrasi nöbetinin tutulduğu Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlar ile buluştu.
Bakan Akdağ gün boyu Erzincan’da yapmış olduğu bir dizi ziyaretlerin ardından yatsı namazını demokrasi nöbetinin tutulduğu Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlar ile birlikte kıldı. Ardından yine vatandaşlar ile Başbakan Binali Yıldırım’ın tüm Türkiye’ye canlı olarak yaptığı konuşmayı dinledi. Daha sonra ise meydandaki platforma çıkarak vatandaşlara seslendi.
Demokrasi nöbetinin 22. gecesinde Erzincan halkı ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve beraberindeki il protokolü halka seslendi.
Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı konuşmada, "Dünyanın en çetin düşmanları da gelse en bölücü örgütleri de gelse biz Türkiye’yiz. Biz biriz, beraberiz" dedi.
Daha sonra konuşan Vali Ali Arslantaş ise, "Milletimiz bir sınav verdi. Bu sınavda Allah’a bağlılık, millet sevgisi, vatana sadakat, demokrasi inancı testlerini tamamında geçti. Hayırlısıyla iki gün sonra diplomamızı alacağız. Biz 17 Aralık’tan sonra özellikle milli güvenlik kurulumuzda terör örgütü ilan edildikten sonra gözü kayanlarladır derdimiz. Diğer vatandaşlarımız müsterih olsun. Tek bir masumun kanına girmekten de Allah’a sığınıyoruz. İnce eleyip, sık dokuyoruz. Ama mazlumun da hakkını korumak için bunların tamamı ile teker teker mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, şöyle konuştu: “Bunların yaptığı yanlışı görmüştük. 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta seçilmiş hükümete, Cumhurbaşkanımıza, devletin nizamına, intizamına kastettiklerini görmüştük. Ama bu kadar hainliği hiçbirimiz beklemiyorduk. Milletinin üstüne, milletinin tankı, uçağı, helikopteri ile ağır silahlarla ateş açacaklarını, böylesine bir şerefsizliği yapacaklarını, dünyada da ahirette de kendilerini rezil edecek böyle bir işe kalkışacaklarını hiçbirimiz düşünememiştik. Ama yaptılar. Hesaplarını kendilerine göre iyi yapmışlardı. Tuzaklarını iyi kurmuşlardı. Ama bilmedikleri bir şey vardı. Bilmiyorlardı ki, Cenabı Hakkın tuzağı, tuzaklarının da üstündedir.”
Yapılan konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi. Ardından İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından şehitler için dua edildi.
Bakan Akdağ demokrasi nöbetinin tutulduğu meydanda vatandaşlar ile selamlaşıp, selfie çektirdikten sonra meydandan ayrıldı.