Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, düzenlediği çeşitli programlarla ve gerçekleştirdiği ziyaretlerle esnaf ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Başkan Başsoy, son olarak Yeraltı Çarşısı esnafı ile biraya geldi ve esnafların sorunlarını dinleyerek, istişarelerde bulundu.
Toplantıda Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a Başkan Yardımcıları Karabey Atıcı, Sami Mollaoğulları ve Halit Mutlu eşlik etti.
Göreve geldikleri günden itibaren şehrin önem arz eden sorunlarının çözümü için çalışacaklarını belirten Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, özellikle Dörtyol mevkisinde yapılacak olan yayalaştırma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Başsoy konuşmasında; “Yürütülen projeler var. Başlatacağımız ve ileriye dönük uzun vadedeki projelerimiz var. Seçim beyannamemizde 24 projemiz vardı ve bunların yüzde 50’sini tamamladık. Kentimizde genel bir asfalt çalışması çok uzun süredir yürütülmemişti. Altyapı çalışmaları tamamlandıkça tamamlanan bölgelerde üstyapıyı yenilemeye başladık. Bu kapsamda 250 Km uzunluğunda kaldırım 165 Km de asfalt çalışması yürüttük. Cansuyu projesi akabinde bu projeye entegre olan Aksu deresinden getirilecek yeni bir içme suyu tedariki için çalışmalara başladık. Yürüttüğümüz projelerde 2023 ve 2071 projeksiyonunu kendimize hedef belirliyoruz. Hayata geçireceğimiz projelerle kentimiz daha da yaşanılabilir bir kent olacaktır. Yeter ki biz bir olalım diri olalım hep beraber Erzincan hep beraber Türkiye olalım.” şeklinde konuştu.
Daha sonra Dörtyol Yayalaştırma Projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Proje dâhilinde Yeraltı Çarşısının tamamen yenilenmesi öngörülüyor. Bu projenin çarşı esnafı ile detaylıca paylaşılması gerektiğini ve esnafımızın görüşlerini önemsediklerini ifade eden Başsoy, proje tamamlandığında çarşının kat kat değer kazanacağına inandıklarını ve esnafın çıkarlarının, Erzincan halkının çıkarlarının her şeyin üzerinde olduğunu belirtti.
Esnaf toplantısının sonunda, esnafların sorunları dinlenerek, çözüm önerileri noktasında fikir alış verişinde bulunuldu.