Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliği’ne tayini çıkan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Valilik önünde geniş bir katılım ile uğurlandı. Uğurlama töreninde belediye başkanı kameraya çekti vali veda etti.
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman içi Valilik önünde uğurlama merasimi düzenlendi. Gerçekleştirilen törene Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Süleyman Kahraman kendisini uğurlamak için toplanan kalabalık ile tek tek vedalaşarak, hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Kahraman’ın vatandaşlar ile vedalaştığı sırada Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy eline aldığı kamera ile Vali Kahraman’dan röportaj aldı. Vali Kahraman yaptığı konuşmada; “Herkesin yanında olmaya çalıştım. Biz mevki ve makamlarımızı halkın gönlünde hakkın rızasında gördük. Mümkün olduğunda devlet işlerini aksatmadan halkımızın arasında, fakir fukaranın yanında, garip gurebanın yanında olmaya çalıştık. Burada görev yaparken birinci önceliğim gönül almaktı. Buruk ayrılıyorum. Bir parçam burada kalıyor. İnşallah sizlerin bundan sonraki talepleriniz olursa onlara da yardım edeceğim. Daima sizlere ve Erzincanlılara layık olmaya çalışacağız. Allahaısmarladık. “dedi.
Valilik önünde toplanan vatandaşlar Vali Kahraman için “makam mevki gelip geçer, adamlıktır baki olan. Adam gibi adam Vali Baba, güle güle.”, “Sen koltuğu değil, gönülleri doldurdun. Bizler şahidiz” yazılı pankartları açtılar.
Vali Kahraman kendisini uğurlamaya gelenler ile vedalaşırken duygusal anlar yaşandı. Vali Kahraman vedalaşma merasiminin ardından Eşi Muhsine Kahraman ile birlikte Erzincan’dan ayrıldı.