Çocuk Evleri koordinasyon merkezindeki çocuklar Engelsiz yaşam merkezinde “Regaib Kandili” programı düzenlediler.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Erzincan İl Müdürlüğü organizesinde Çocuk Evleri koordinasyon merkezi “Regaib Kandili” münasebetiyle bir program düzenlendi.
Düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Çocuk Evleri koordinasyon merkezinde kalan bir çocuk tarafından Kur’an- kerim tilaveti verildi. Daha sonra ise Çocuk Evleri koordinasyon merkezinde kalan çocukların hazırlamış oldukları ilahiler ve Peygamber Efendimize ithaf edilen şiirler okundu. Çeşitli skeçler ile hazırlanan gösteriler izleyicilere sunuldu.
Gerçekleştirilen programa Vali Süleyman Kahraman, Eşi Hanımefendi Muhsine Kahraman, Kızları Rabia Kahraman, Vali Yardımcımız Ahmet Türköz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Erzincan İl Müdürü Muhammer Doğan, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Başkan Başsoy’un eşi Gülnaz Başsoy, il protokolü ve eşleri ile vatandaşlar katıldı.
Vali Süleyman Kahraman’ın eşi Muhsine Kahraman, programda yaptığı konuşmada kandillerin günümüzün yoğun ve karmaşık hayat akışı içinde kaybolup giden ve öze dönüşünü ihmal eden modern birey için, içe dönük bakış ve öz denetim fırsatı olduğuna dikkat çekerek, “7 Nisan 2016 Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece Regaib Kandilidir. Bu kandil, dinî literatürümüzde “üç aylar” olarak bilinen rahmeti, Bereketi ve mağfireti bol olan feyizli bir maneviyat mevsimine girdiğimizin habercisidir. Regaip, elde edilmesi arzu edilen değerler demektir. Bu mübarek gece, Yüce Allah kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu için bu adı almıştır. Üç aylar; insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları, Hata ve günahlardan temizlenip, hayırlı ve yararlı işlere yöneleceği bir zaman dilimidir.
Kandiller, günümüzün yoğun ve karmaşık hayat akışı içinde kaybolup giden ve öze dönüşünü ihmal eden modern birey için, içe dönük bakış ve öz denetim fırsatıdır.
İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu zaman diliminde, gönül huzuru içerisinde yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlayalım.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak, sağlıklı gelişimini temin etmek asli görevimizdir.
Ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesini koordine etmek, çocuklara yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliğiyle koordinasyonu sağlamak asli görevleri arasındadır. Bizlerde Erzincan Valiliği olarak Çocuklarımızın modern yaşam standartlarına kavuşmaları en büyük arzumuzdur. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün koordinelerinde verilen hizmetlerle, Aile ortamında modern evlerde, eğitim, sağlık, spor, barınma ve sosyal aktivitelerle sizlere destek olmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle programda emeği geçen herkese ve özellikle kızlarımıza teşekkür ederim. Bu vesile ile Regaib Kandilinin aziz milletimizin ve bütün İslâm âleminin birlik ve beraberliğine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını dilerim. Ayrıca insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör ve şiddetin, savaş ve düşmanlığın yerini birbirimizi olanca farklılıklarımızla severek ve sayarak barış içinde yaşama sorumluluğunun almasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum ve Ragaib kandilinizi kutluyorum.”dedi.
Program sonrası Vali Kahraman ve Eşi, Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerini ziyaret ederek, birlikte bir süre sohbet ettiler. Ardından programa katılan paydaşlar Çocuk Evleri koordinasyon merkezinde kalan çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Muhsine Kahraman program çıkışı yolda karşılaştığı çocuklara oyuncak hediye ederek, ailelerinin kandillerini kutladı.