Eğitim-Bir-Sen Erzincan’da vefa toplantısını gerçekleştirdi.
Erzincan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın katılımıyla düzenlenen vefa toplantısına Erzincan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nebi Gül ve sendika üyeleri katıldı.
Düzenlenen toplantıda Erzincan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nebi Gül yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Bundan birkaç yıl önce önümüze hedefler koymuştuk. Üye sayısı olarak, sendika olarak yapacağımız işler noktasında Allah’a hamd olsun bu birkaç yıl içerisinde önümüze koyduğumuz bütün hedefleri fazlasıyla geçtik. Bir önceki kongrede sağımızdaki ve solumuzdakilerin toplamını geçeceğimize dair bir hedef koymuştuk. Bugün bize rakip olmaya çalışanların esamesi okunmuyor. İlçeler de durum daha da güzel. Özellikle Çayırlıda bizden sonraki sendikaya 8 fark, Otlukbeli’nde 7 fark, Kemaliye’de, İliç’de 7 fark, en sıkıntılı olduğumuz birkaç yıl önce yetki almakta zorlandığımız Refahiye’de bile 3,5 kat fark atarak, destan yazdık. Bu yıl içimizden bir şube daha çıkararak, bin 725 sayısına bu yıl imza attık.”
Daha sonra konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ise, “Biz özellikle son yıllarda İslam coğrafyasındaki nerede bir sıkıntı olmuşsa memur-sen olarak hep orada olmaya çalıştık. Ümmet coğrafyasının ümüğü bu topraklardır. Bu topraklar olduğu içinde küresel güçler sürekli buraya operasyonlar çekmeye kalkışıyor. Sendika olarak çok ciddi kazanımlarımız oldu ek ödemelerle birlikte. Milli Eğitim Bakanlığında çalışan bir hizmetli Maliye Bakanlığında çalışan bir hizmetli ile aynı ücreti almaya başladı. Sendika olarak bizim anayasa değişikliği gibi bir temel görevimiz var.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından sendikanın kurulmasında katkı sunan sendika üyelerine plaket takdim edildi.