Erzincan da Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. Yıl dönümü münasebetiyle anma programları düzenlendi.
Anma programları kapsamında ilk olarak Erzincan Belediyesi önünde ki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Anıta çelenk bırakılmasının ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak, bayraklar yarıya indirildi. Sirenler ile birlikte araçlarda korna çalınarak saygı duruşuna eşlik edildi. Akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla tören sona erdi.
Çelenk sunma törenine Erzincan Vali Vekili Ahmet Türköz, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, mülki ve askeri erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk anıtına sunulan çelenk sunma merasiminin ardından Erzincan İl Müftülüğü konferans salonunda “ Mustafa Kemal Atatürk’ü” anma programı düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Erzincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi, “İlimiz Gençliği Atatürk’ün İzinde” adlı sinevizyon gösterimi son olarak ise “İzmir Suikastı” konulu tiyatro gösterisi izleyicilere sunuldu.