Erzincanlılar “Teröre Lanet Yürüyüşe Davet” mitingi adı altında düzenledikleri yürüyüş ile terör örgütlerinin hain saldırılarını protesto etti.
Erzincan da bir grup üniversite öğrencisi, taraftar gruplar ve Erzincanlı vatandaşlar bir araya gelerek, teröre lanet okudu. Terzibaba Cami önünde toplanan kalabalık ellerindeki Türk bayrakları ile terör örgütleri PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C ile hain saldırılarını protesto ederek, Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü.
Gerçekleştirilen teröre lanet yürüyüşüne Erzincanlı vatandaşların yanı sıra Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bazı kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katılım gösterdi.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı’nın okunduğu yürüyüş de Üniversite cami imamı tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi.
Daha sonra toplanan grup adına açıklama yapan Yunus Turan isimli üniversite öğrencisi; “Bir millet, büyümek ve iş yapabilmek için kendisinin büyük bir millet olduğu inancını hissetmelidir. Biz yok edilmeye cüret edilemeyecek kadar büyük ve güçlü bir milletiz. Güçlü olduğumuz kadar merhametliyiz ancak söz konusu vatan ise dünyanın şah damarını keseriz. Gelecek; Dünyanın her yerinde olduğu gibi yine gençliktedir.
Haritalarda ırkımızın yaşadığı yerlere baktık, milletimize fenalık edenleri tarihte okuduk ve milli kini ateşten damgalar gibi kalbimize yazdık. Hiç kimse unutmasın ki intikam gecikir ama asla yaşlanmaz. Bizler bu uğurda gerekirse hepimiz asker, hepimiz polis olur gözümüzü kırpmadan canımızı feda ederiz. Ölürken gözlerimizde parlayan son ışık, milli mirasın hayali olacaktır.
Polisimize, askerimize sıkılan her kurşun milletimize sıkılmış demektir. Vatan savunması ve milletimizin can güvenliği için gerek sınırlarımızın içinde gerekse sınır ötesinde canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizin daima yanındayız.
Acı bizim acımız keder bizim kederimiz şehit bizim şehidimiz. Bu zamana kadar Necip milletimizin vatanseverliği ve sağlam iradesi sayesinde zalimlere, hainlere ve teröristlere boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Biz bu topraklarda yaşamanın bedelini geçmişte ödediğimiz gibi bugün ve yarın da ödemeye hazırız. Çünkü biz bir ölür bin diriliriz!” diye konuştu.
Ardından konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise yaptığı konuşmada; “Erzincan Üniversitesi öğrencilerine bu güzel etkinliği düzenledikleri için çok teşekkür ediyoruz. Şükranlarımızı sunuyoruz. Pazar günü havanın eksi derecelerde olduğu şu dakikalarda bu etkinliğe katılarak, bu meydanı dolduran sizlere ayrıca teşekkür ediyoruz.
PKK çukurlara gömüldü. DHKP-C ile birlikte şuanda mağaralara gömüldü. Burunlarını dışarıya çıkaramayacak hale geldiler. DEAŞ Kuzey Suriye’ye gömüldü. Yapabildikleri tek şey, fedai türü bireysel eylemler yapmak. Maalesef buda canımızı yakıyor. Şehitlerimiz oluyor. Gazilerimiz oluyor. Fakat bu şehitlerimiz bizim Anadolu’nun sahibi olduğumuzun mühürleridir. Çünkü biz biliyoruz ki “küllü nefsin zaikatul mevt” bütün nefisler ölümü tadıcıdır. Peygamberimize komşu olarak gitmek. Canımızı bu şekilde Rabbimize teslim etmek hepimizin dileği. Hepimizin isteği. Milletimiz birdir, beraberdir. Teröre gereken cevabı gerektiği gibi verme azmimiz kuvvetlidir. Bu konuda en ufak bir geri adım atma olmayacak. 2016 yılı içerisinde güvenlik güçlerimiz Erzincan da toplam 8 defa teröristlerle karşı karşıya geldi. Burada 13 terörist bu operasyonlar sonucu etkisiz hale getirildi. 10 tanesi ölü, 1’i yaralı, 2’si sağ toplamda 3 tanesi canlı olarak ele geçirildi. Bizimde çok şükür bir yaralımız dahi olmadı. Biz istihbaratımıza önem vererek, milletimizden aldığımız hükümet etme yetkisini hükümetimiz adına kullanarak, terör ile mücadeleyi hiç kesmeden ara vermeden, onlara da nefes aldırmadan bu kış günüde devam ettiriyoruz. Kışın beyaz barış gelmedi. Kışın kış taarruzu başladı bizim için. Önümüzdeki dönemde terörün hiç anılmadığı bir Erzincan da olacağımıza inancımız tam.” Diye konuştu.
Yapılan basın açıklamalarının ardından taraftar gruplar Erzincan il Emniyet Müdürü Bülent Şensoy’a çiçek takdim ederek, taraftar atkılarını hediye ederek, olaysız bir şekilde dağıldılar.