Erzincan da ki Demokrasi ve şehitler mitinginde partili partisiz tüm vatandaşlar bir araya geldi.
İstanbul Yenikapı’da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuşmasını heyecan ile bekleyen vatandaşlar Kur’an-ı Kerim tilavetini dinledi ve şehitler için dua etti.
Düzenlenen mitingde konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı konuşmada; “Artık günümüz Dünyasının savaş taktiği değişmiştir. Bugünkü savaşlar tarihte olduğu gibi mertçe değil, namertçe bir plan içerisinde terörle, bilimle, teknolojiyle, kumpaslarla o ülkenin hassasiyetleri ile oynanan oyunlar ile yapılmaktadır.”diye konuştu.
Düzenlenen mitingde konuşma yapan 3. Ordu Komutanı İsmail Serdar Savaş, Erzincan halkına “kahraman Erzincanlılar” diye hitap ederek, yaptığı konuşmada; “Bana kadar her şey söylendi. Ben bir şey söyleyeceğim sizlere; sizleri çok seviyorum. Biz ordusuyla, milletiyle bir bütünüz. Bütün olmaya devam edeceğiz.”diyerek tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyip, kahraman gazilere ise minnetlerini sundu.
Daha sonra konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise yaptığı konuşmada Cübbeli ve kravatlı teröristlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, Erzincan da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında bugüne kadar tutuklanan personel sayısını açıkladı.
Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Belediyesi tarafından organize edilen alanda Erzincanlılar, İstanbul’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni sinevizyon ekranına yansıtılan canlı yayın ile izlediler. Erzincan halkı Yenikapı’da konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı coşku içerisinde karşıladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuşmasının ardından meydana serilen kilimlerin üzerinde yatsı namazı kılındı. Daha sonra ise Erzincan Belediyesi tarafından 24 gündür devam eden Demokrasi nöbetleri için 48 tane ihtiyaçlı aileye dağıtılmak üzere 24 tane kurban kesildi.
Gerçekleştirilen mitinge Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı İsmail Serdar Savaş, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, 3.Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcıları Ahmet Türköz ve Dede Musa Baştürk, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile birlikte bazı kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve Erzincan halkı katıldı.