Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, kurulan sıcak asfalt tesisi ve alınan yeni 63 araçla birlikte Erzincan İl Özel İdaresi’nin araç parkının Doğu Anadolu Bölgesi’nin en modern hizmet filosuna sahip olduğunu söyledi. Tuygun, 2016 yılının yatırım olarak çok başarılı geçtiğinin altını çizerek; “İnşallah yaz ayları ile birlikte tüm ilçelerimizin, gurup köy yolları olmak üzere sıcak asfalta başlayacağız” dedi.
Erzincan İl Genel Meclisi 2017 Yatırım ve Bütçe toplantıları başladı. Yaklaşık 20 gün sürecek olan toplantılarda Erzincan’ın 2017 yatırım bütçesi oluşturulacak. Merkez ve ilçe meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıların açılışında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, 2017 yılı Yatırım ve Bütçesinin Erzincan’a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Tuygun; “2017 Bütçe görüşmeleri bugünden itibaren başladı. Erzincan’a ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. 2016 Yılı meclisimiz ve kurumumuz açısından çok verimli geçti. Geçtiğimiz yıl önemli bir yatırıma imza attık ve sıcak asfalt tesislerini kurduk ve buna bağlı olarak 30 yıldır kullanılan araç parkının yerine yeni araçlar aldık. Bir buçuk yılda arazi araçlarının yanı sıra iş makineleri ile birlikte 63 araç alımı yaptık. Böylelikle Doğu Anadolu Bölgesi’nin en yeni ve modern araç filosuna sahip olduk. Sıcak asfalt tesisini kurmamızla birlikte merkeze bağlı köylerde belirlediğimiz pilot köylerin yollarını sıcak asfalta kavuşturduk. Vatandaşlarımızdan da bu yönde olumlu tepkiler aldık. İnşallah yaz ayları ile birlikte tüm ilçelerimizin, gurup köy yolları olmak üzere sıcak asfalta başlayacağız” dedi.
Tuygun açıklamasında Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın göreve geldikten sonra ürettiği bir projeyle Başbakan Binali Yıldırım’ın destekleri ciddi bir kaynağın Erzincan Özel İdaresi’ne aktarıldığını hatırlatarak; “ Bu kaynak merkezde belediyeden köye dönüşen, 5 köyümüz Bayırbağ, Karakaya, Uluköy, Bahçeliköy ve Dörtler olmak üzere geçtiğimiz hafta altyapı ihalesi yapıldı. Tabi ki o günkü şartlarda imkan olamadığı için belediyeler bunu yapamamış, Şu ana kadar yaptığımız 35 kilometrelik sıcak asfaltın gideri de Valimiz Ali Arslantaş’ın çabalarıyla aktarılan kaynaktan sağlandı. Valimiz Arslantaş’a verdiği desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
“KARLA MÜCADELE HAZIRLIKLARIMIZ TAMAMLANDI”
Kış aylarının gelmesiyle birlikte karla mücadele de hazırlığın tamamlandığını işaret eden Meclis Başkanı Tuygun; “İyi bir araç parkına sahibiz, geçtiğimiz yıllardan beri iş makinesi ve personel takviyesi yaptık, karla mücadele de sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl Erzincan İl Özel İdaresi paydaş kurumları ile birlikte 200 milyon TL gibi bir yatırım gerçekleştirdi. Bu yılda hedeflenen rakam bunun üzerinde. Sıcak asfalta da girmemiz mali yönden daha fazla kaynaklara ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da desteğiyle, sıcak asfalt çalışmalarının da yakından takip ederek, geçtiğimiz haftalarda valiler toplantısında Erzincan’ı örnek vererek ima etmesi bu işi önemsediğini ve bizlere de maddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. 3 Bin kilometre yol ağımız var, ciddi bir rakam ve bu işe başladık. Bizlere desteklerini esirgemeyen Başta Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere Valimiz Ali Arslantaş’a milletvekillerimiz olmak üzere değerli meclis üyelerimiz ile özel idare yönetici ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. 2017 Yatırım bütçe toplantılarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.