Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla bisiklet sürme etkinliklerine devam ediyor.
Çeşitli incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan’a gelen Sağlık Bakanlığı Saha Denetim ekibi de düzenlenen bisiklet sürme etkinliğine katıldı.
Toplum Sağlığı Merkezinden başlayan bisiklet kullanma etkinliğine Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Taner Kösetürk, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçiçek, şube müdürleri, sağlık çalışanları katıldı.
Etkinlikte bir açıklama yapan Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan; “Burada ki amacımız, toplumumuza bisiklet kullanma alışkanlığını, göstermek, öğretmek, böyle bir farkındalık oluşturmak daha sonra bisiklet kullanmayla ilgili hareketli hayat programını özellikle topluma yaygınlaştırmak amaçlanmaktadır. Bu hareketli hayat programı kapsamında obeziteyi, diyabet gibi kronik hastalıkların sonradan görülmesini azaltmak amacıyla böyle bir proje başlattık. Bundan sonra ki hafta sonlarında bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.