Son Valiler Kararnamesi ile Muğla’ya atanan Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Muğla’daki görevine başladı. Vali Civelek, Muğla’da görev yapan ikinci kadın vali olarak tarihe geçti. 3 yıldır Muğla’da görev yapan Vali Amir Çiçek, Esengül Civelek’e makamında görevi teslim etti.

Muğla Valisi Esengül Civelek için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Zeybek kıyafeti giymiş iki çocuk tarafından çiçek verilen Vali Civelek’i Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Vali Civelek’i Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve Dernek üyeleri yöresel Yörük Türkmen kıyafetleri ile karşılarken, Vali Civelek’e poşu taktılar. Tören mangasını selamlayan Vali Civelek’i valilik giriş kapısında Merkez Valiliğine atanan Amir Çiçek karşıladı.

Muğla’nın yeni Valisi Esengül Civelek makamda yaptığı açıklamada, Muğla’da göreve başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza ve Bakanlar Kurulu üyesi tüm bakanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bayrağı daha ileriye taşımak, her yönden, her açıdan, gelişmeyi ve ilerlemeye açık marka kent Muğla’nın daha da gelişmesini sağlamak, Cumhuriyet’imizin 100’üncü yıldönümünde, 2023 yılında ülkemizin belirlediği hedeflere ulaşma sürecinde Muğla’dan yerel katkı sağlamak amacıyla, ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, özel sektör, yazılı ve görsel medya ile birlikte iş birliği, güç birliği, el birliği ve gönül birliği içerisinde çalışacağım. Muğla’ya hizmette, vatandaşlarımıza makam kapımız da, gönül kapımız da sonuna kadar açık. Rabbim beni utandırmasın, mahcup etmesin. Aziz Muğlalılara saygılar, sevgiler sunuyorum” dedi.

Vali Civelek, konuşmasının ardından Muğla’da göreve başlama yazısını imzaladıktan sonra görevi devraldığı Vali Amir Çiçek’i aracına kadar eşlik ederek yolcu etti.

ESENGÜL CİVELEK KİMDİR?

1958'de Aydın Nazilli'de doğdu. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1980 yılında Maliye Bakanlığı, Hazine Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası İşbirliği Teşkilatı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Dairesi Meslek Memurluğunda göreve başladı. 

Daha sonra sırasıyla;

- Mali İşler Uzmanı,

Mali İşler ve Personel Grup Başkan Yardımcısı,

Mali İşler ve Personel Grup Başkan Vekili olarak Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de

- Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak Uluslararası Haber Ajansı A.Ş.'de

- Eğitim Müdür Yardımcısı,

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri,

Genel Müdürlük Müşaviri,

Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili olarak Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.'de 
 

- 15.08.2005 - 24.05.2010 tarihleri arasında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür olarak görev yaptı.

- 24.05.2010 – 22.07.2011 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden sonra, 11.08.2011 tarihli kararname ile Yalova Valiliğine atandı. 29.08.2011 tarihinde Yalova Valiliği görevine başlayan Vali CİVELEK, 15.09.2014 tarih ve 2014/6780 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla da Kırklareli Valisi olarak atandı. Vali CİVELEK, 29.09.2014 tarihinde Kırklareli Valiliği görevine başladı.

Yöneticilik vasıflarının yanısıra 1983 yılından günümüze kadar sosyal hizmetlerin tüm alanlarında onursal üye sıfatıyla başarılı çalışmalarda bulunmuş olup, bu çalışmalar esnasında 1997 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun bağlı olduğu Devlet Bakanlığı'ndan altın madalya, Yardım Severler Derneği Genel Başkanlığından altın beraat ile ödüllendirildi. Esengül CİVELEK, Türkiye'yi pek çok uluslararası alanda da başarıyla temsil etti. 

Sayın Esengül CİVELEK, 2 çocuk annesidir ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.