Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesinin organizasyonuyla Erzincandaki Hafız Şerif Meydanında toplu bayramlaşma töreni düzenlendi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği törende vatandaşlarla tek tek bayramlaşan il protokolü vatandaşların bayramlarını tebrik etti.
Gerçekleştirilen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Vali Yardımcıları Ahmet Türköz ve Dede Musa Baştürk, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram yapmış oldukları konuşmalarında Erzincanlıların Ramazan Bayramını tebrik ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
Daha sonra konuşan Vali Ali Arslantaş ise; “Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan, toplumumuzu kaynaştıran, hoşgörü ve kardeşliğimizi artıran Mübarek Ramazan Bayramına erişmenin engin sevincini milletçe yaşıyoruz. Türk milletinin esasen sahip olduğu ve hiçbir zaman taviz vermeyeceği manevi değerlerinin kuvvetlenmesinde ve tezahüründe bayramların etkileri büyük olmuştur. Bu duyguları yüceltmek ve yükseltmek her Türk ferdinin görevi olmalıdır. Kültürümüzün önemli bir parçası olan bayramlar; neşe, sevinç, sevme, sevilme ve sevindirme günleridir. Aynı zamanda bayramlar; toplumların milli birlik ve beraberlik duygularının zirveye ulaştığı, yardımlaşma ve dayanışmanın daha yoğun yaşandığı, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp, sergilendiği, millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, insanlar arasında dostluğun, kardeşliğin, barışın tekrar dile geldiği ve insanların birbirlerine daha çok özen gösterdiği özel günlerdir. Özellikle karşılamaya hazırlandığımız bayram; makam ve mevkileri ortadan kaldıran paylaşmanın ve birliğin tüm içtenlikle yaşandığı Ramazan ayı sonrasında olması vesilesiyle insanları kaygılardan uzaklaştırmakta, bizlere toplumsal yaşamda yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini anımsatmaktadır. Geleneksel olarak da tüm ailenin bir arada bulunduğu bayramlar, bireyleri aynı düşünce ve değerlerde buluşturmakta, gönülleri yakınlaştırarak, kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine olanak sağlamaktadır. Birlik ve beraberliğimizin sürekliliği yönünden vazgeçilmez önem taşıyan bayramlar, toplumumuzun en temel manevi zenginlik kaynaklarındandır. Dargınlıklar ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların üzüntülerinden uzaklaşarak, sevgiyle kucaklaştığı, anne-baba, hısım- akraba, eş-dostumuzla komşu ve çevremizle birlik ve baraberlik içinde kaynaştığı, köklü dostlukların kurulduğu sevinçli günlerdir, bayramlar. Dolayısı ile bayramlar, barışın, kardeşliğin, sevginin, hoşgörünün ve insan olmanın öneminin kavranmasını olanaklı kılmakta, umutlarımızı canlandırmakta, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştiren özel günlerdir. Toplum hayatımızda büyük bir önem taşıyan, birleştirici, bütünleştirici özelliği ile bizleri bir araya getiren yardımlaşma ve dayanışmasının en güzel örneklerinin yaşandığı bu bayramda, halkımızla aynı güzel duyguları birlikte paylaşmanın mutluluğunu duyuyorum. Bu güzelliklerin huzur ve güven ortamında sürekli olmasını temenni ediyorum. Bu düşüncelerle ilimizde görevli, kamu kurum ve kuruluş çalışanlarının, adli ve askeri erkanın, basın mensuplarının ve saygıdeğer Erzincanlıların Ramazan Bayramlarını kutluyor, esenlik, mutluluk, başarı dileklerimle sevgi ve saygıları sunuyorum.”dedi.
Hafız Şerif Meydanındaki törenin ardından Ramazan Bayramı dolayısıyla ilk olarak Van’ın Gürpınar ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Fırat Kılıç’ın ailesini ziyaret eden il protokolü, ailenin bayramlarını tebrik ederek, Kılıç ailesinin istek ve sorunlarını dinlediler. Ardından Erzincan 100. yıl Atatürk Huzur evini, Erzincan Engelsiz Yaşam Merkezini, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki hasta ve hasta yakınlarını, 1994 yılında Şırnak ili İdil ilçesinde göreve giderken evinin önünde silahlı saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Rahmi Sarıgül’ün ailesini, ziyaret ederek, kendileri ile sohbet edip, istek ve sorunlarını dinlediler.
Daha sonra Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Şehit Enes Bediz Karakolunu, Erzincan Jandarma Komutanlığına bağlı Yaylabaşı Karakolunu ve Erzincan açık cezaevini ziyaret ederek, görevi başındaki emniyet mensupları, er ve erbaşlar ve hükümlüler ile sohbet ederek, bayramlarını tebrik ettiler.