Jandarma teşkilatı kuruluşunun 177’inci yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.
İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda düzenlenen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş ile birlikte 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Murat Orhan Tong, çok sayıda protokol mensubu ve davetli sivil vatandaşlar katıldı.
İl Jandarma Alay Komutanlığında Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Jandarma Genel Komutanlığı Tarihçesinin okunmasıyla devam etti. Jandarma teşkilatının başarılarla dolu bir geçmişinin bulunduğunu belirten İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tong, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılının gururla kutlandığını söyledi. Albay Tong, 177. yılında Jandarma Teşkilatımız; "Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması hizmetleriyle milletimizin takdirini kazanmıştır." dedi.
Programda Albay Murat Orhan Tong tarafından Vali Ali Arslantaş’a Cumhuriyet Jandarması Heykeli takdim edildi. Sonrasında İl Jandarma Komutanlığında görevli iz takip ve narkotik köpekleri, gösteri yaptı. Vali Ali Arslantaş ve beraberindekilerin jandarma personelinin kullandığı araç, gereç ile silah ve teçhizattan oluşan tanıtıcı standı gezmesinin ardından Jandarma Kuruluşunun 177. Yılı anısına Vali Arslantaş tarafından ağaç dikimi yapılarak program sona erdi.