15-22 Nisan 2016 40. Turizm Haftası kutlamaları Erzincan’da çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
Erzincan İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Turizm haftası kutlamaları Erzincan Belediyesine ait Mehter Takımının ve Atlı Cirit Ekinin kortej eşliğinde Saat kulesi önünden Erzincan Belediyesi kültür evine olan yürüyüşüyle başlatıldı.
Düzenlenen kutlama törenine Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, Erzincan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Başıbüyük, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve Erzincan halkı katıldı.
Erzincan Belediyesi kültür evi arkasında ki alanda düzenlenen kutlama etkinliği Erzincan Belediyesine ait Mehter Takımının gösterisinin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Program akışı ile birlikte daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şerif Akbina yaptığı konuşmada Dünya toplumları arasındaki kaynaşmayı sağlayan en önemli unsurun Turizm olduğuna dikkat çekti.
Akbina’nın konuşmasının ardından daha önce gerçekleştirilen yemek yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmalarda birinci olanlara yarım altın, ikinciye çeyrek altın ve üçüncü olanlara gram altın verildi.
Kutlama etkinliği ödüllerin verilmesinin ardından ikram ile sona erdi.