Erzincan’da sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.
Erzincan da Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.
Gerçekleştirilen etkinliğe Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Erzincan Belediyesi önünden Saat kulesine kadar yürüyüş yapan vatandaşlar için saat kulesi önünde kendilerine meyve ikram edildi. Ardından çekiliş ise yürüyüşe katılan vatandaşlara 6 adet bisiklet hediye edildi.
Yapılan etkinlik hakkında açıklamada bulunan Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz; “3-4 Ekim Dünya yürüyüş günü münasebetiyle bugün güzel bir Erzincan sabahında bir yürüyüş programı düzenledik. Dünya da ki en önemli, rahatsızlıklardan obezite ve diyabetin en büyük sebebi hareketsiz bir yaşam. Erzincan ili olarak bu hareketsiz yaşamın önüne geçmek, insanlarımıza hareketli bir yaşam biçimi sağlamak için çok çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizle kamu kurum amirlerimizle, vatandaşlarımızla birlikte uzun bir mesafeyi bugün kat ederek bitiş noktasına geldik. Bunun haricinde bisiklet turlarımız organize ediliyor. Her hafta bir müdürlüğümüz personelleri ile birlikte Erzincan içerisinde belirli bir güzergâhta bisikletleri ile beraber spor yapma imkanı buluyorlar. Bunun için sağlık bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bizlerden imkânlarını eksik etmiyorlar. İlimize bisiklet gönderdiler. Bu bisikletleri kamu kurumlarımıza, vatandaşlarımıza bu sportif faaliyetlerde kullanmak üzere dağıtıyoruz.” dedi.
Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan ise yaptığı açıklamada; “Bugün 3-4 Ekim Dünya yürüyüş günü münasebetiyle sağlıklı yürüyüş programı gerçekleştirdik. Bundan sonra her hafta sonu ve her hafta içi olmak üzere sağlıklı yaşam yürüyüşleri ve bisiklet turları yapacağız. Bu sebeple tüm kamu kurumlarını ve tüm vatandaşlarımızı ben bu organizasyona davet ediyorum. Fiziksel hareketsizlik, dengesiz beslenme arkasından şişmanlık ve obeziteyi getiriyor. Obezite de birçok hastalığın temelinde yer alıyor. Bugün diyabet, hipertansiyon, felçler, özellikle kanserli hastalıklar gibi birçok metabolik hastalıkların nedeni şişmanlık ve obezite. Bunları da fiziksel aktivite ve dengeli beslenme ile yenmemiz lazım. Bu hastalıklar çok sık ölümlere yol açıyor. Hem de ülkemize çok büyük ekonomik maliyetler getiriyor. Hem de iş gücü kayıpları oluşturuyor.” dedi.