Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda bir hafta süreyle verilen eğitimin ardından başarılı olan 42 kursiyer Gıda Kontrol Görevlisi ünvanı almaya hak kazandı.
İl merkezi ve ilçelerde görevli 17 Veteriner Hekim 24 Ziraat Mühendis ve 1 Gıda Mühendisine verilen eğitim ile etkin ve yeterli gıda denetiminin yapılması için ihtiyaç duyulan gıda kontrol görevlisi sayısının arttırılması amaçlanıyor.
Eğitim süreci boyunca katılımcılara Gıda ve Yem Şubesi personellerince 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu başta olmak üzere, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Gıda işletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki, Türk Gıda Kodeksi, Numune Alma Usul ve Esasları gibi birçok yönetmelik ve prosedür ile Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi hakkında bilgi verildi.
Eğitim sonunda başarılı olan personeller sertifikalarını Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin İl Müdür Yardımcıları Saadettin Taşkesen ve Naci Gün’ün katıldığı törende aldılar. Törende konuşan Şahin Erzincan halkının daha sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için saat gözetmeksizin çalıştıklarını söyledi. Şahin ”Rutin kontrollerimiz devam ediyor,7/24 aktif olan alo gıda hattımız ve denetim ekiplerimiz sayesinde Erzincan halkına her geçen gün daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz.” dedi.
Gıda güvenliğinin toplum sağlığının vazgeçilmez unsuru olduğunu söyleyen Şahin “Gıda güvenliği gibi zorlu bir görevi icra eden arkadaşlarımızın arasına yeni katılan 42 gıda kontrolörü sayesinde bu zor görevi daha etkin icra edeceğimize inanıyorum eğitime katılan ve başarılı olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. ”dedi.