Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Sabri Karsavul, kooperatif başkanları, birlik başkanları, şirket temsilcileri ve çiftçiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini belirterek bunun sağlanması için, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin destekleneceğini, gıda güvenliğinin güçlendirileceğini, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulacağını belirterek ilimizdeki yatırımcıların bu programa başvuru yapmalarını istedi.
Erzincan’da tarıma dayalı sanayinin gelişmesi, üretimin artırılması, rekabet düzeyinin artırılması için Erzincanlı girişimcilerin programdan en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini vurgulayan İl Müdürü Murat Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak programdan faydalanmak isteyenlere her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.
Programda daha sonra Ziraat Mühendisi Melek Albayrak tarafından katılımcılara program işleyiş süreci hakkında bilgiler verilerek katılımcıların soruları yanıtlandı.