Sen Erzincan Kadınlar Komisyonu tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle “Birlik ve Beraberlik “ toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, "28 Şubat sadece başörtülü kadınlar üzerinden yürütülen bir operasyon değil, başı açık kadınlar üzerinden de yürütülmüş bir operasyondur" dedi. Düzenlenen toplantıya Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Fatma Balcı Memur-Sen Erzincan Kadın Kolları Başkanı Letafet Demir ile Memur-Sen Erzincan Komisyonu üyeleri katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Memur-Sen Erzincan Kadın Kolları Başkanı Letafet Demir, "Kadın bir anne, eş, kardeş olarak baş tacıdır. Kadınların toplumdaki önemi ve konumunun tartışılamayacağı açık ve nettir. Kadınları başarılı olmayan bir milletin, devletin başarılı olması düşünülemez. Kadınların üretime yönetime katılma imkanına kavuştukları her ülkede toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
ÜLKEMİZ COĞRAFYASINDA TARİHİ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ
Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, Katsayı, başörtüsü ve eğitim sistemindeki çarpıklıklar başta olmak üzere pek çok konuda mücadele verdiklerini ve ciddi başarı elde ettiklerini söyledi. Mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, “Ülkemiz ve İslam Coğrafyasında tarihi bir dönemi yaşıyoruz. Birilerinin ülkemizde operasyona kalkıştığı bu dönemde daha iri ve daha diri olmamız lazım. Türkiye’ye dönük ciddi eylemler var. Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları ve Kobani eylemlerini gördük. Bu eylem ve operasyonların tek merkezden çıktığını görüyoruz. Bu operasyonların başlangıcı tam 150 yıl önceye Sultan Abdulhamit Dönemi’ne dayanıyor. Yani tarih tekerrür ediyor. Halen tarih derslerinde Balkanları göremiyorsak, Coğrafya Dersi’nde dünyanın merkezini Londra olarak görüyorsak bu müfredat da değişmelidir. Ülkemiz öylesine önemli tarihi günler yaşamakta ki ileride tarih kitaplarında ders olarak okutulacak günleri yaşamaktayız. Ve biz Memur Sen ailesi olarak bu tarihi günlerin en önemli öznesi konumundayız. Eğitimde kadınların yeri çok fazla. Bunun gibi birçok örnek gösterebiliriz .Bildiğiniz gibi Memur-Sen’in 21. kuruluş yıldönümü oldu. 21. yılında Memur-Sen’in hedefi 1 milyon üyedir. Üye kampanyasına desteklerinizi bekliyorum" diye konuştu.
KADINLAR SAVAŞLARIN ÇÖZÜM MEKANİZMASIDIR
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal ise, “Biz genel yetkili sendika olarak hizmet kolumuzdaki çalışanlarla bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Ayrıca saha çalışmalarımıza önem veriyoruz. Sahada yaşananları ancak oralara giderek görebilirsiniz. Biz de bunu çok iyi biliyoruz. Devleti denetleyen en önemli merkezlerin başında STK’lar gelir. Bizler Memur-Sen olarak büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kadınlar dünyada savaşların, çatışmaların çözüm mekanizması olmuşlardır. 28 Şubat gibi ağır bir darbeden geçtik. 28 Şubat sadece başörtülü kadınlar üzerinden yürütülen bir operasyon değil, başı açık kadınlar üzerinden de yürütülmüş bir operasyondur. Kadınlar burada kutuplaşmaya itildiler. Bunu çok iyi bilmemiz gerekir. O açıdan kadınlar olarak kadınları kendimiz temsil edebiliriz. Kadınlar sessizdir fakat bağırınca sesleri çok çıkar. " şeklinde konuştu.