Erzincan’da öğrenciler, PTT Genel Müdürlüğü’nün Anneler Günü dolayısıyla düzenlendiği mektup gönderme kampanyası kapsamında, annelerine mektup gönderdi.
Akyazı İlkokulu 1-A ve 1-B sınıfı öğrencileri öğretmenleri İbrahim Ay ile Sinan Akyol Akyazı PTT Şubesine gelerek mektuplarını posta görevlisine teslim ettiler. Minik öğrenciler yetkiliden kurum hakkında bilgi aldılar. PTT Genel Müdürlüğü tarafından ’Zarf-kağıt bizden göndermesi sizden’ kampanyası kapsamında Erzincan PTT Başmüdürlüğü’de katıldı. Erzincan’da ilk ve orta okullarda okuyan bir çok öğrenci annesine mektup yazdı. Erzincan Merkez Akyazı Beldesi İlk okulu öğrencileride bu okullardan bir tanesi, Beldede okuyan Birinci Sınıf öğrencileri yazdıkları mektupları beldelerinde bulunan Akyazı PTT Şubesine, Akyazı İlk okulu 1-A ve 1-B sınıfı öğrencileri öğretmenleri İbrahim Ay ile Sinan Akyol ile birlikte teslim ettiler. Kanpanyaya öğrencilerin ilgi gösterdiği görüldü. Mektup yazan minik öğrenciler duygularını kâğıda döktü. Annelerine en güzel sözleri ve şiirleri yazan minikler, daha sonra mektup kağıtlarını zarfın içerisine koydu. Zarflara gönderilecek adres bilgilerini yazan öğrenciler mektupları, annelerine gönderdi. Annelerine mektup yazan öğrenciler, "Annemize sürpriz yapacağız. Ona mektup yazdık. Annemizi çok seviyoruz."diyerek duygularını ifade etti. Anneler günü kampanyası hakkında bilgi veren Birinci sınıf öğretmenleri Akyol ile Ay"Anneler Günü etkinliği kapsamında okulumuz öğrencileri annelerine mektup yazdı. Bu etkinlikle amacımız annelerimize ulaşmak, çocuklarımızın duygularını bir nebzede olsun annelerine mektup yolu ile iletmeleridir. Çocuklar ayrıca mektup türünün özelliklerini kavrayabilmeleri ve mektup türü ile ilgili hayatlarının ileriki safhalarında mektup yazabilmeleri açısından önemlidir. Okulumuzda öğrenciler annelerine mektup yazarak onlara sürpriz yaparak sevindirecek." dedi.
Mektup kampanyasından dolayı eğitim çevresinden de olumlu tepkiler aldıklarını belirten Öğremenler "Toplumun çekirdeği ailedir. Annelerin ve ailelerin mutluluğuna bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik. Bu vesile ile Akyazı Beldesi 1-a ve 1_B sınıfları olarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlarız.PTT Genel Müdürlüğü’nün bu anlamlı günde yapmış olduğu etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştular