Erzincan’da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Demirkent TOKİ Ortaokulu tarafından bir dizi etkinlikler düzenlendi.
Vali Süleyman Kahraman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Dik, Demirkent Belediye Başkanı Hakan Ördek, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve bazı kurum müdürlerinin de katıldığı programda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ( s.a.v) İthafen düzenlenen birbirinden güzel etkinlikler göz doldurdu. Okuldaki programda ilk olarak; öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından düzenlenen serginin açılışını yapan program katılımcıları, taş, cam, tablo ve havlu olmak üzere bir çok malzeme kullanılarak Peygamberimizin isminin işlendiği onlarca ürünü ilgi ile incelediler. Ardından Ortaokul öğrencileri koro halinde ilahiler söyledi ve Peygamber Efendimiz’e hitaben yazılmış olan şiirleri seslendirdiler. Öğrencilerin söyledikleri ilahileri dikkatle dinleyen program katılımcıları, okulun müzik öğretmeni ve korodaki öğrencilere ayrıca teşekkür etti.
Programın sonunda velilerin ve okuldaki öğretmenlerin hazırladıkları ikramlardan tadan Vali Süleyman Kahraman, programa ilişkin yaptığı konuşmasında; “Bu güzel ve anlamlı haftada, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam’ın değerler üstü mesajını bizlere ulaştıran Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Kutlu Doğumunun 1445. sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Peygamber Efendimiz, Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği gibi bütün insanlığa en güzel örnek olarak gönderilmiş son peygamberdir. Bu haftanın hürmetine, tüm İslam aleminde ve tüm Dünya’da şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasını dilerken, gençlerimizin bu gibi etkinliklerle Peygamberimizi anlaması ve onu anması mutluluk verici. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.
Programın sonunda okulun resim öğretmeni Vali Süleyman Kahraman’ın cam tual üzerine yapmış olduğu resmini kendisine hediye etti. Vali Kahraman ise bu çalışmasından dolayı teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.