Erzincan Tercan ilçesinde Mamahatun Bilim ve Çocuk Şenliği düzenlendi.
Şenlikte, ilçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerin yıl içerisinde bilim ve sanat üzerine yaptıkları çalışmalar ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserler sergilendi.
Tercan Kapalı spor Salonunda gerçekleştirilen 4’üncü Mamahatun Bilim ve Çocuk Şenliği, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Tercan Kaymakamı Osman Güven, Otlukbeli ve Çayırlı ilçe kaymakamları ile çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Tercan Kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün katkılarıyla, düzenlenen şenlikte ilçe genelinde bulunan tüm okullarda eğitim gören öğrencilerin bir yıl boyunca yapmış oldukları deneyleri ve bilimsel çalışmaları, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladıkları ürünler ile ahşap oyuncaklar ve zeka geliştirici oyuncaklar sergilendi. 60 projenin yer aldığı sergiyi tek tek gezerek bilgi alan Vali Süleyman Kahraman, öğrencilere başarılar dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Tercan Kaymakamlığı, Tercan Belediye Başkanlığı ve hayırsever işadamlarının da desteğiyle gerçekleştirilen Mamahatun Bilim ve Çocuk Şenliği’nin 4’üncüsü için bir araya gelindiğini söyleyen Vali Süleyman Kahraman, “Bu bilimsel faaliyetleri ve deneyleri yapan öğrencilerimizi, eğitimcilerimizi hem tebrik ediyor, hem de teşekkür ediyorum. Bu şenliklerin ve etkinliklerin bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.
4’üncü Mamahatun Bilim ve Çocuk Şenliği kapsamında Vali Kahraman, milli eğitim müdürlüğü tarafından ilçede belirlenen çocuklara spor malzemeleri ve çeşitli hediyeler verdi.