15 Temmuz günü yaşanan sözde darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile ay yıldızlı bayraklarla meydanlara koşan yediden yetmişe binlerce Erzincanlı, 27 gündür sabahlara kadar tuttukları kutsal demokrasi nöbeti görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sonlandırdı.
Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda Demokrasi nöbetinin son gününde Erzincan Belediyesine ait Mehteran takımı büyülü gösterisiyle Erzincanlıları coşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yapacağı sırada da Erzincanlılar dev ekrandan canlı seyretti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıkacağı sırada ise Türkiye Gençlik Vakfı tarafından hazırlanan meşale şöleni vatandaşlardan büyük alkış topladı.
Türkiye Gençlik Vakfı fertleri üstlerinde ay yıldızlı tişörtlerle yaktıkları meşalelerle geceye damga vurdu. Hep bir ağızdan tekbir getiren gençleri vatandaşlar uzun süre ayakta alkışladı. Ardından ise TÜGVA’lı gençler meydandaki kürsüye çıktı. Burada ise coşkulu kalabalığa tekbir çektiren gençler gösterinin sonunda sahnede büyük ay yıldızlı bayrağı açtı.