Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ilçe ziyaretleri kapsamında gittiği Kemaliye’de incelemelerde bulunarak, kaymakam ve belediye başkanından ilçedeki çalışmalar hakkında brifing aldı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Kemaliye ilçesine olan ziyaretinde Kemaliye Kaymakamı Mustafa İlhan, Belediye Başkanı Mustafa Haznedar ve ilçedeki idareciler tarafından kaymakamlık önünde karşılandı. İlk olarak Kemaliye Kaymakamlığı’na giden Vali Arslantaş, Kemaliye ilçesine yapılan yatırımlar ve devam etmekte olan projelerin yanı sıra; ilçenin tarihi, nüfus yapısı, tarım, hayvancılık, eğitim, ilçenin ekonomik durumu ile Kaymakamlık tarafından yürütülen projeler hakkında Kaymakam Mustafa İlhan’dan brifing aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın bir sonraki durağı Kemaliye Belediyesi oldu. Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar’dan, Kemaliye Belediyesi’nin yürütmüş olduğu çalışmalar, projeler ve ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ve belediye ziyaretlerinin ardından ilçe esnafını ziyaret eden Vali Ali Arslantaş, ilçede faaliyet gösteren esnaf kolları, dükkân sayıları, bu sektörde istihdam edilen usta, kalfa ve çırakların durumu, esnaf kollarının üretim tarzları ve fonksiyonları hakkında bizzat yerinde incelemelerde bulundu. Bir çok esnafın yanı sıra Kemaliye’de üç kuşaktır faaliyet gösteren otantik kapı tokmakları üreticisi Ali Demirci’nin yapmış olduğu el işi kapı tokmaklarını inceleyen Vali Arslantaş, bu sanatın yaşatılması ve yaygınlaştırılması için gerekli girişimlerin yapılması adına Kaymakam ve belediye başkanına talimat verdi.

İlçe merkezinde ki gezi ve incelemelerin ardından Kemaliye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanan "Sırat on Fırat" adı verilen projenin uygulanacağı kanyon ve taş yolunda incelemelerde bulunan Vali Ali Arslantaş, 600 metre uzunluğundaki ve 510 metre yüksekliğindeki asma yürüyüş köprüsünün ilçe turizmine önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayarak, bu proje sonrası Erzincan ve Kemaliye’ye yılda 100 bin turistin gelmesi beklendiğini hatırlattı.