2016-2018 yıllarını kapsayan Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında; Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Metruk Binaların yıkılması hakkında toplantı gerçekleştirildi.
Erzincan’da Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyonu Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında Erzincan Polis Evi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Ali Arslantaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Orhan Tong, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bazı kurum ve kuruluş müdürleri ile kurul üyeleri katıldı.
Toplantıda; 2016-2018 yıllarını kapsayan Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında, uyuşturucuya ulaşılabilirliğin engellenmesi amacıyla il merkezinde ve ilçelerde bulunan metruk binaların yıkılması sürecinin hızlandırılması ele alındı.
Metruk binaların geneli itibariyle suç işlemek maksatlı kullanıldığına dikkat çeken Vali Ali Arslantaş, güvenlik bakımından doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevre sakinlerine verdiği rahatsızlıktan dolayı şiddetle üzerinde durulması gerektiğini vurguladı. “Özellikle uyuşturucu kullanmanın veya bonzai benzeri sentetik uyuşturucuların kullanılmasının metruk binalarda, harap yerlerde ve buraları mesken tutan kişiler tarafından kullanıldığını düşünüyoruz” diyen Vali Ali Arslantaş; “Dolayısıyla şehir merkezi ilçe veya köylerde bulunan metruk yapılar, viran haneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması gerekiyor. Bütün kurumların bu planda yer alarak görevlerini hassasiyetle yerine getirmelerini bekliyoruz.” dedi.
“1 EYLÜL’E KADAR METRUK YAPILARI YIKALIM”
Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Alkol ve Uyuşturucu Komisyon Başkanlığınca yapılan sunum ve çalışmaların ardından değerlendirmede bulunan Vali Ali Arslantaş, salonda bulunan kaymakam, belediye başkanları ve kurum idarecilerine talimat vererek, 1 Eylül 2016 tarihine kadar gerekli çalışmalar yapılarak, herkesin sorumluluk bölgesinde bulunan metruk binaların ortadan kaldırmasını söyledi.