Erzincan Valisi Süleyman Kahraman kutlu doğum haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Vali Kahraman mesajında; “Beşeri fikirlerle, cehalet okyanusunu oluşturmuş insanlık aleminin, karanlık fikirlerinin surlarına, tamiri imkansız gedikler açarak yıkan, mesajları ve hayatıyla insanlığın aydınlanmasına ve olgunlaşmasına yön vermiş, alemlerin onun sayesinde övgü aldığı, İslam dünyasının sönmez güneşi, Yüce Allah’ın elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyamıza teşriflerinin 1445. seneyi devriyesini idrak ediyoruz.
Büyük sevinçle yad ettiğimiz Sevgili Peygamberimiz, Hz. Adem’den itibaren içinden çıktıkları toplumlara, bütün insanlığa yeni ufuklar açan, onlara iyilik ve doğruluk yolunda rehberlik yapan kutlu elçiler zincirinin son halkasıdır. Peygamberlerin hepsi farklı tarih dilimlerinde ve farklı coğrafyalarda olsa da esasta aynı ilahi mesajı ve aynı evrensel hakikati tebliğ etmişlerdir. Bu inanç, dinimizin kuşatıcılığının ve evrenselliğinin en önemli dayanağıdır. İslam Alemi için büyük mana taşıyan bu günler toplumumuzda Peygamberimizin yüce kişiliğinin örnek hayatının ve aydınlatıcı rehberliğinin doğru bir şekilde anlaşılmasına, onun önceliğini yaptığı ve hepimize tavsiye ettiği ’huzur ve sevgi ikliminin oluşmasına’ çok anlamlı katkılarda bulunacaktır.
Her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelmiş olan Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki ana teması insanlığa, İslam alemine ve Türkiye’ye ‘İnsanlığı yüceltmek için, gelin birlik olalım’ olarak belirlemiştir. İslam toplumunun, bu sancılı yıllarını başarıyla atlatarak içinden çıktığı coğrafyaya hâkim hale gelmesi sürecinde sergilenen başka bir örnek davranış tarzının da olmadığının kanaatindeyim.
Bu duygu ve düşüncelerle Kutlu Doğum Haftasının milletimize ve bütün insanlık âlemine, Sevgili Peygamberimizin insanlığa getirdiği merhametin yeniden bütün yüreklere yerleşmesine vesile olmasını diliyor, bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum.”