Ekonomi

Erzurum cağ dondurması Maraş dövme dondurmasına karşı

Erzurumlu dondurmacılar, Kahramanmaraş'ın dünyaca ünlü tescilli dövme dondurmasını cağ usulüyle yeniden yorumladılar. Dondurmayı cağ kebabı usulü kesen işletmeci, adeta maraş dondurmasına meydan okudu.

Abone Ol

Türkiye, bölgesel lezzetlerinde yeni bir tescil tartışmasına hazırlanıyor.

Bu seferki tartışmanın konusu dondurma...

Erzurum’da Cumhuriyet Caddesi’nde bir işletme cağ kebabı şeklinde yaptığı dondurmayı vatandaşlara ikram etti.

Kahramanmaraş'ın Ahir Dağı yamaçlarında beslenen keçilerin sütünden yapılan meşhur maraş dondurması, Erzurum'un simge lezzeti cağ kebabı şeklinde servis edilmesi dikkat çekti.

MARAŞ'A MEYDAN OKUDU

Tahta çubuklarla cağ şeklinde kestikleri dondurmayı vatandaşlara ikram eden dondurma işletmecisi Osman Kocaoğlu, “Cağ kebabı olur da cağ dondurma olmaz mı. Bu dondurma 4 saat beklese bir şey olmaz. Maraş’ın dondurması, Erzurum’dan meydan okuyoruz” dedi.

"ÇOK LEZZETLİ"

Cağ dondurmayı yiyen Erzurumlular ise, “Cağ kebabı gibi cağ dondurması da çok lezzetli. Herkese cağ dondurma tavsiye ediyoruz” dediler.

{ "vars": { "account": "UA-9724995-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }