Erzurum’da Vali Seyfettin Azizoğlu’nun da katılımıyla “9 Kasım’dan 15 Temmuz’a Şehitler Yolunda Off Road” etkinliği düzenlendi.
ATAK Doğa Sporları Kulübü’nün organizasyonuyla “9 Kasım’dan 15 Temmuz’a Şehitler Yolunda Off Road” etkinliği düzenlenerek 4x4 araçlarla 50 kilometrelik yol kat edilip Gez, Toparlak, Ağzıaçık, Sivişli, Kaburga, Uzun Ahmet, Çobandede ve Tafta Tabyaları ziyaret edildi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, ATAK Doğa Sporları Kulübü Başkanı Çetin Bayram ve çok sayıda off roadcunun katıldığı etkinlikte safari yapılarak tabyalar tek tek gezildi.
ATAK Doğa Sporları Kulübü Başkanı Çetin Bayram, bu sene ikincisini düzenledikleri Şehitler Yolunda Off Road etkinliğindeki amaçlarının tarihe duyarlılık bilincini artırarak farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.
Bayram, “Zafer ve İnanç Yolu projemiz kapsamında unutulmuş, birçok Erzurumlunun bilmediği tabyaları yeniden gün yüzüne çıkararak dikkat çektik. Bu çalışmamızda bizlere destek veren Erzurum Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ederim. Erzurum Tabyalarını birbirine bağlayan yol güzergahını off road etkinliğiyle gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimizde, katılımcılar sırası ile Gez, Toparlak, Ağzıaçık, Sivişli, Kaburga, Uzun Ahmet, Çobandede ve Tafta Tabyalarını görme imkanı buldular. “ dedi.
ATAK Doğa Sporları Kulübü Başkanı Çetin Bayram, geziye katılanlara tabyalar hakkında bilgiler verdi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’da 4x4 aracı kendi kullanarak tabyaları gezdi.
Vali Azizoğlu, “Tabyaları gezmek görmek, tabyalarla ilgili halk ta bir bilinç oluşturmak ve gençlerimizin özellikle buraları gelip görmesi için böyle bir çalışmanın yapılması güzel oldu. Buraların restore edilmesi ve tekrar bütün yeni nesillerin ziyaretine açılması ve onlarda tarih bilincini oluşturmak üzere çalışma gerektiriyor. İnşallah ilk planda diğer tabyalarda başlanmış ama bulunduğumuz tabyaları da öncelikli olarak ele almamız gerekiyor. Bugün arazi araçlarıyla çıkmakta zorlandığımız ama o dönemde hangi şartlarda yapıldığını tahayyül dahi edemediğimiz tarihi bir yapı olan buraları, tarihe saygı olarak, ecdada saygı olarak korumamız gerektiğini düşünüyorum. Bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özellikle belirtmek isterim ki, İkinci Çanakkale olarak ifade ediyoruz ama, burası daha farklı bir alan. Mutlaka tarihle ilgisi olan, olmayan, Türk tarihine karşı kendini sorumlu hisseden herkesin gelip görmesi gereken bir yer olarak düşünüyorum.” diye konuştu.