Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Aziziye Zaferi’nin yıldönümü etkinlikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erzurum’a davet edilmesinin fevkalade bir girişim olacağını söyledi. Çakır, "Anadolu Basın Birliği olarak, böyle bir öneriye kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz" dedi.
Aziziye Zaferi’nin 139’uncu yıldönümü yaklaşırken, etkinliklere katılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Erzurum’a davet edilmesi yönündeki beklenti giderek büyüyor. Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, bu önerinin fevkalade isabetli olduğunu ifade etti. Çakır, Aziziye Zaferi’nin Erzurum ve bölge için olduğu kadar, ülke için de ayrı bir anlam ve önem taşıdığını dile getirerek, "Mukaddes bir vatan mücadelesi demek olan Aziziye Zaferi’nin yıldönümü etkinlikleri, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi de göz önünde tutulacak olunursa, mana bütünlüğü açısından bu yıl çok daha farklı bir biçimde organize edilmelidir. Bu anlamda en büyük farklılık ise, etkinliklere katılması için Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı Erzurum’a davet etmek olacaktır" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek yıldönümü etkinliklerinin, hem milli birlik, bütünlük ve kardeşlik mesajı verme ve hem de Aziziye Zaferi’ni yurt çapında markalaştırmak için büyük bir fırsat olacağını vurgulayan ABB Başkanı Çakır, "Erzurum bu fırsatı mutlaka çok iyi değerlendirmelidir" dedi.