Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirdiği Aile Eğitim Programı (AEP) çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü tarafından köy okullarına yönelik eğitim programları düzenleniyor.
AEP kapsamında Akdağ Köyü İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programda, bilinçli medya, enerji tasarrufu ve hijyen eğitimler AEP eğitmenleri Şeyda Daşçı ve Fatma Tekin tarafından öğrencilere aktarıldı. Öte yandan Çırçır Kuran Kursu’ndaki kadın kursiyerlere yönelik Aile ve Alışveriş konulu eğitim AEP eğitmeni Gamze İspirli tarafından verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Aile Eğitim Programının ailelerin yaşam kalitelerini arttırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirildiğini anımsattı.
Program kapsamında Erzurum’da binlerce kişiye eğitim verildiğini belirten Zil, “Eğitim ailede başlar” ilkesinden hareketle hazırlanan Aile Eğitim Programı, bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kalitesini arttırmaya dönük önemli bir adımdır. Koruyucu ve önleyici bir sosyal politika hedefi olarak önem kazanan AEP, toplumun bilinçlenmesi açısından son derece önemlidir” şeklinde konuştu.