AK Parti Kadın Kolları 16 Nisan Referandumu öncesinde çalışmalarına hız verdi. Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı’nda 18 Madde de Anayasa değişikliğinin anlatıldığı gazete ve broşürler dağıtıldı.

Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, Türkiye’nin bekası için büyük önem arz eden 16 Nisan oylamasından bahsetti. Kadın Kolları olarak ev ev mahalle mahalle gezdiklerini ve Halk Oylamasında neden Evet vermelerinin gereğini anlattıklarını hatırlatan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, Erzurumlu kadınlardan gördükleri teveccühten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Demir, "Erzurum halkı her dönem olduğu gibi bu dönemde milli birlikten yana olup tarafını belli etmiştir. Biz mücadelemizde Erzurum’un iller arasında rekor kırması için çabalıyoruz. Partimizin yayın organları aracılığı ile Anayasa değişikliği ile birlikte yeni sistemi daha detaylı anlamaları için dağıtıyoruz. 16 Nisan’da inanıyorum ki yeni bir Türkiye’nin temellerini atmış olacağız. Biz kadınlarında bunda büyük emeği olması memnuniyet vericidir" şeklinde konuştu.