Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, İstanbul’da meydana gelen hain saldırıyla ilgili bir kınama yayınladı.
“Bunların insan olması imkansız, bunlar Mecusi, bunlar rahmansız bir güruh" diyen Korkut, "İnşallah döküldükleri kanda boğulup gidecekler. Milletin yükselişine yönelik bu saldırıyı nefretle kınıyorum" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, dışarıda küresel güçlerin, içeride ise onların kullandığı maşaların çok hareketli olduklarını hatırlattı. Ali Korkut, güçlü bir Türkiye’nin rahatsız ettiği çevrelerin çeşitli tuzaklar kurduklarına işaret ederek "Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. Dışarıda küresel efendiler, içeride ise onların hizmetkarları canımızı acıtıyorlar, yüreğimizi dağlıyorlar. İstanbul’da yine yüreğimizi dağlayan alçak bir saldırı gerçekleştirildi. 7 şehidimizle birlikte 11 insanımızı teröre kurban verdik. Yaralılarımız var. Allah’tan acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.
Korkut, hiçbir insani ve dini değeri olmayan dinsiz bir örgütün alçak saldırılarına karşı güçlü duruş sergilenmesinin önemine işaret ederek "Saldırıyı gerçekleştiren maşalar; bunların din ile İslam ile bir ilgileri yoktur. Bunların Müslüman Kürt kardeşlerimizle bağları da yoktur.
Bunlar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da sıklıkla altını çizdiği gibi, Mecusidir, Ataisttir, Marksisttir.
Bunlar alçak vicdanlarıyla küresel güçlerin taşeronudur. Bunlar, aldıkları emirleri sorgulamayan, vicdanlarını körleştirmiş bir güruhtur.
Bunlar, Ramazan’ı kana bulayandır, bunlar Allah’ın insanlara rahmet olarak verdiği, insanlığın yükseldiği bir ayda alçakça cinayetler işleyen bir şebekedir.
Bunlar, bugün yine canlarımızı, güvenlik güçlerimizi şehit eden alçaklardır. Allah’ın gazabı bunların üzerine olsun.
Bu millet sizin alçaklıklarınızı affetmeyecektir. İnşallah döktüğünüz kanda boğulup gideceksiniz."