Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye’de 81 ilde yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsında Erzurum’da spor gösterileri ve ödül töreni yapıldı. ASKF, 2016 yılı içerisinde uluslararası arenada derece elde eden sporculara plaket verildi. Atletizm, Okçuluk, boks, taekwondo, kayak, karate, güreş, short track ve jimnastik ile engelliler spor dallarında başarılı olan sporcular ile antrenörleri ödüllendirildi.
CODUR: SPORDA ÜLKEMİZİN YÜZ AKIYIZ
Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur, Amatör Spor Haftasının gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tuttuğunu belirterek, “Gençler bizim geleceğimizdir. Eğer sağlıklı ve dinç bir geleceğimizin olmasını istiyorsak, geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları yetiştirmeliyiz. Şuan aramızda bulunan 2016 yılında uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmiş sporcularımızı ve emek veren değerli hocalarını tebrik ediyor diğer sporcularımıza gerek ahlaki yönden gerekse de göstermiş oldukları başarılarıyla örnek olmasını temenni ederim. Erzurum amatör spor branşlarında milli takımlara oldukça fazla sporcu veren ve ülkemizin dereceler almasını sağlayan önemli bir şehir konumundadır” dedi.
TAŞKESENLİGİL: SPORDA ÖNCÜ BİR KENT OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında tüm Türkiye’de amatör spor adına önemli bir gün yaşandığını belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Türk spor kamuoyunun kalbi amatör sporlar için çarpıyor. Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla amatör sporlara yaklaşıyor ve destek veriyoruz. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile 43 ayrı spor branşında faaliyet gösteriyoruz. Erzurum olarak 50 bine yakın lisanslı sporcu sayımızla Türkiye’nin en önde gelen illerinden biriyiz, 17 binin üzerinde faal lisanslı sporcu sayımızla müsabakalara ve yarışmalara katılıyoruz. Erzurum olarak sporda Türkiye’nin öncü şehirlerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
BÜYÜKŞEHİR SPORUN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan ise yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’da sporun en büyük destekçisi olduğunu belirterek, Başkan Mehmet Sekmen sayesinde sporda ve spor tesislerinde atılım yaptıklarını söyledi. Doğan, “Bugün mevcut yüksek irtifa kamp merkezi ile Erzurum’un yaz futbol turizmine hizmet veriyoruz. Futbol takımımız ve güreş takımımız şehrimizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Belediye Başkanımız Sayın Sekmen, amatör spor dallarında başarılı olan her sporcuya da destek vermektedir” dedi.
AMATÖR SPOR PROFESYONELLİĞE GEÇİŞ KÖPRÜSÜDÜR
Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Profesyonelliğe geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor, bir gönüllülük ve fedakarlık işi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Amatör sporla uğraşan ve büyük fedakarlıklar yapan, sporcuları, antrenörleri, kulüp yöneticilerini ve çocuklarını spora gönderen tüm anne-babaları kutluyorum. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Amatör Spor Haftası gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tutan en önemli unsurlardan biridir. Gençler bizim geleceğimizdir. Eğer sağlıklı ve dinç bir geleceğimizin olmasını istiyorsak, geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları yetiştirmeliyiz. İyi bir eğitimin yanında başarılı bir şekilde spor yapan ve ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek olan sporculara da ihtiyacımız var. Bu sporcularda işte bu spor salonunda bulunan arkadaşlarımızın arasından çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir. Bugüne kadar bir çok ulusal ve uluslararası spor organizasyonları düzenleyen Erzurum, EYOF’u da başarı ile yapacaktır. Tüm komiteler bunun için yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Ayrıcı, kış sporları, salon sporları ve uzak doğu sporlarında Erzurum’un milli takımlara sporcu göndermesi de bizim için bir gurur vesilesidir. 206 yılında sporda elde ettiği başarılı dereceler ve ahlaki yönden gösterdikleri fair play ruhu nedeniyle gençlerimizi tebrik ediyor. Bu vesile ile amatör spor haftasını kutluyorum” diye konuştu.
ILICALI: TÜRKİYE SPORDA AK PARTİ İLE ÇAĞ ATLADI
Amatör Spor Haftası Kutlamaları Ödül törenine katılan AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti Hükümeti’nin iktidara gelmesi ile birlikte sporda da atılım yaptığını belirterek, Türkiye’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da kendi hükümetleri döneminde kurulduğunun altını çizdi.
Prof. Dr. Ilıcalı, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız gece gündüz çalışıyor, gençlerin önünü açmak için. Bundan 30-40 yıl önce Erzurum’da kış olimpiyatlarından bahsetsem üstümüze gülerlerdi. Erzurum’da 2017 yılında uluslararası kış oyunları olacak. Buradan sesleniyorum Türkiye’ye. Erzurum 2026 Kış Olimpiyatları’na mutlaka aday olmalıdır. Nasıl ki Erzurum geçmişte Üniversite Kış Oyunlarını aldı, ve birçok tesisler kazandı. Bugün 2026 Kış olimpiyatlarını da Erzincan’ı ve Sarıkamış’ı yanımıza alarak rahatlıkla yapabiliriz. Ben buradan sporla ilgili olan ve yöneticilere sesleniyorum. Bunun üzerinde çalışalım. Bu olimpiyatları aldığımız zaman bu oyunlarda madalya alabilecek gençlerin şimdiden yetiştirilmesidir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından spor gösterileri yapıldı ve ardından ödül törenine geçildi. Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, ETÜ Genel Sekreteri Yasin Codur, İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, GHSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Albunar, Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur, ASKF Genel Sekreteri Burhanettin Andiç ve diğer davetliler, başarılı sporcular ve antrenörlerine plaket verdi. GHSİM Şube Müdürleri Şinasi Polat, Murtaza Cengiz, Bülent Tilkidöğen, Letif Arslan, Memet Gözütok, İlçe Müdürleri Suat Yılmaz, Köksal Kaçmaz, eski şube müdürü Hüseyin Öz ile diğer davetliler de törenlerde hazır bulundu.