Oltu Anadolu Lisesi 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet programı düzenledi.
Okul bahçesinde yapılan program saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Törende açılış konuşmasını Okul Müdür Başyardımcısı Osman Taşçı yaptı. Taşçı, 2015-2016 eğitim öğretim yılı 15’inci Mezuniyet töreninin kendisini çok duygulandırdığını belirterek, kendi oğlunun da mezun olduğu için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Taşçı, “Sevgili veliler sene 2012 bu çocuklarınız pırıl pırıl kalpleri tertemiz bir şekilde okulumuza geldiler. İyisi ile kötüsü ile tam dört yıl aradan geçti. Dört yıl çok uzun bir süre ama çok şükür öğrencilerimiz sıkıntısız bir şekilde sizlere teslim edeceğiz” dedi.
Taşçı öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ise, “Sevgili öğrenciler bundan sonraki hayatınızda her nerede olursanız olun nerde ne yaşarsanız yaşayın ülkenin menfaatini her şeyden önde tutun. Vatan Millet sevgisini asla unutmayın. Dostluğunuzu arkadaşlığınızı asla kaybetmeyin. Bilim ve insanlık adına çıkacağınız bu kutsal yolda hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerinden oluşan Erzurum bar ekibi bir gösteri sundu. Daha sonra bayrak teslim törenine geçildi.
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Anadolu Lisesi Okul birincisi 12 - A Sınıfı öğrencisi Gözde Taş, mezuniyet kütüğüne birincilik plakasını çaktı. Okul birincisi Gözde Taş’a başarı belgesini babası Mustafa Taş ve Okul Müdürü Necati Koçak ile birlikte verdi.
Törende ayrıca başarılı öğrencilere ödül ve plaketleri okul öğretmenleri tarafından verildi.
Okul Müdürü Necati Koçak ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Sevgili öğrencilerim, sizlere son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka bir dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan zorluklardan çok çalışmaktan korkmayın. Aile sevgisi ilgisi ve desteğiyle yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Öğretmenleriniz sizi hayatın koşullarına göre oldukça iyi olanaklar içinde bilgi tecrübe ve teknikle donattı. Çok güzel bir ortamda eğitim aldınız birbirinize saygı duyarak hoşgörü göstererek bir şeyler öğrenerek sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturdunuz. Dürüst ahlaklı kendini bilen kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için, yakınlarınız için, ülkeniz için yapabileceğiniz çok şeylerin olduğunu biliyorsunuz, biz de biliyoruz kontrollü, kararlı, sabırlı gençler olarak, gelecekte birçok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Başardıklarınız sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı olacaktır. Umuyorum bundan sonraki yaşamınızda daha çok şeyler başarırsınız” dedi.
Tören velilerin öğrencilerle ve öğretmenleriyle hatıra fotoğraflar çekilmesi, havai fişek gösterisinin ardından öğrencilerin kep fırlatmasıyla sona erdi.