Atatürk Üniversitesi 2016-2020 dönemi Rektörlük seçimi bugün yapılıyor.
Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen seçimlerde ilk olarak divan seçimi yapıldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın Divan heyeti için verdiği teklif oy çokluğu ile kabul edildi.
Divan Başkanlığını Prof. Dr. Vahap Yağanoğlu’nun yaptığı seçimlerde Doç. Dr. Turgut Yapanoğlu ve Yrd. Doç.Dr. İlhami Ceyhun üye olarak yer aldı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, burada yaptığı konuşmada, “Üniversitemiz için önemli bir gündeyiz. Önümüzdeki 4 yılı devralacak, daha ileri seviyelere götürecek arkadaşlar arasındaki birinci aşamayı başlatıyoruz. Bölgesine ve ülkesine hizmet eden bir kurumdur. Yüksek Öğretimde Atatürk Üniversitesi bir etikettir. Ağır bir yük altına giren arkadaşlara başarılar dilerim. 2547 sayılı kanunun 13. Maddesi gereğince rektörlük seçiminde üç aşama bulunur. Bugün birincisi oluşturuluyor ve 6 aday Yüksek Öğretim Kurumu’na bildirilecek daha sonra bu kurum 6 kişiden 3 kişi eleyecek ve son olarak kalan 3 kişi Cumhurbaşkanına sunulacak. Aday olma üniversitemizde sınırlı değildir. Profesör olan her kişi rektörlüğe adaydır. Bize yakışır tarzda oy kullanımı yapılması taraftarıyım” dedi.
Konuşmalardan sonra oy kullanılacak sandıklar divan başkanı ve üyeleri tarafından kontrol edildi ve mühürlendi. Daha sonra seçimlere geçildi. Bin 453 öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimlerde ilk 6 sırada yer alacak rektör adayları belirlenecek.