Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, iftar yemeğinde, Erzurum’da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
Atatürk Üniversitesi’ndeki Ata Hoteldeki iftar yemeğine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör yardımcıları ve gazeteciler katıldı. Yemek sonrasında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, gazetecileri dışarıya bakan bir göz olarak tanımlayarak, basının önemli bir kamu hizmeti yaptığını ifade etti.
ÖĞRENCİ SAYIMIZ 200 BİNİ BULDU
2016-2017 eğitim-öğretim kontenjanları hakkında bilgi veren Rektör Koçak, “2016-2017 eğitim öğretim yılı için örgün öğretimde 13 bin kişilik kontenjan belirlendi. Açık öğretimde ise 30 bin civarındadır. Lisans tamamlama ve ikinci öğretimle birlikte 60 bini geçeceği yani açık öğretimdeki öğrenci sayımızın 200 binlere, örgün öğretimde de 70 binlerde olacağını tahmin ediyorum. Örgün öğretimde ki sayımızın yeterli olduğunu düşünüyorum. 8 yıl önce devraldığımız öğrenci sayımız şuan iki katını geçmiş durumda.” dedi.
ATA HOTEL SAĞLIK TURİZMİNE HİZMET EDECEK
Rektör Koçak Ata Hotelin sağlık turizmine büyük hizmet edeceğini belirterek, “Hastanemizde yapmış olduğumuz Ata Hotel sağlık sektöründe bizlere sağlık turizmi potansiyeli yaratacaktır. Bölge illerinden gelen hastalar ve yakınları tedavi gördükleri sürece hotelde kalabilecekler. Yapmış olduğumuz bu proje ile Erzurum ili sağlık sektöründe daha da çok tanınacaktır” diye konuştu.
HASTANEMİZ DÜNYA STANDARTLARINDA HİZMET VERMEKTEDİR
Rektör Koçak Üniversite hastanesinin Türkiye ve dünya standartlarında hizmet verdiğini ifade etti. Koçak şöyle devam etti: “Göreve başlamadan önce, rektörlük seçimleri sırasında en çok üzerinde durduğum hastanedeki verilen sağlık hizmetlerinin sıkıntılarını dile getirmekti. Bu gün ise 165 bin metrekare alan içerisinde olan, içerisinde tüp bebek, organ nakli, kemik iliği ve özellikle kemoterapi üniteleri ile birlikte güzel bir hastanemiz var. Küçük küçük sıkıntılarımız olsa da borcu olmayan bir hastaneyiz. Bize gelen hastanın başka bir hastaneye gitme şansı olmadığı için biz farklı bir hastaneyiz. Onun için bize kadar gelmişse bir hasta Türkiye’de ve dünyada tıbbi olarak yapılan her şey hastanemizde yapılmaktır. Gerek teknik açıdan gerekse yapılan ameliyatlardan görüldüğüne göre gerçekten çok iyi durumdayız.”