Ankara’da iş adamlarıyla bir araya gelerek “15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimine karşı başlatılan kıyamın ilk ateşi Erzurum’dan yakılmıştır” diyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “23 Temmuz 1919’dan bugüne 97 yıl geçmesine rağmen, o günkü vatan sevgisi katbekat artarak 15 Temmuz 2016’da zirveye ulaşmıştır” değerlendirmesinde bulundu.
Dadaş olmak şereftir
“15 Temmuz gecesi dünyayı vatan haini darbeci çeteye dar eden asil milletimize öncü olan Dadaşlara şükran hislerimizi ifadeden aciziz.” Kaydını düşen Aydemir, “ Şenkaya’dan Çat’a, İspir’den Karaçoban’a ilçe ilçe, köy köy hainlere karşı yediden yetmişe ayağa kalkan milli ruha canı yürekten teşekkür ediyoruz. Hedefi iç savaş çıkartıp ülkemizi paramparça etmek olan bu hain kalkışma dadaşların basiret ve dirayetiyle ülke sathında bütün bir milleti ayağa kaldırıp, akamete uğratmıştır. Bu asil milletin bir ferdi olmaktan dolayı ne kadar iftihar etsek azdır.” Dedi.
FETÖ silahlı bir terör örgütüdür
“Darbe girişiminin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, Başkomutanımızın emri gereği meydanları boş bırakmadık, bırakmayacağız” diyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Yıllardır altını çizdiğimiz ‘FETÖ silahlı bir terör örgütüdür’ tespitimiz, 15 Temmuz gecesi artık inkarı kabil olmayacak şekilde açığa çıkmıştır. Bu gerçeği milletin büyük çoğunluğu bilmesine karşın bazı kesimler görmek istemiyorlardı. Şimdi onlar da bu hakikatin farkına vardılar. Artık bunlara karşı çok daha dikkatli ve müsamahasız olmak zorundayız.” notunu düştü.
OHAL ile hainler devletten temizlenecek
Olağanüstü Hal uygulamasının bu hain çeteyle mücadelede hükümete ve ilgili kurumlara kolaylık sağlayacağını da ifade eden Aydemir daha sonra şunları söyledi; “Bu vatan ve millet düşmanlarına en küçük bir müsamaha gösterilmeyecek, devletin hangi birimine sızmışlarsa kazınıp atılacaklardır. Yıllar yılı terörle mücadelede patinaj yapılmasının sorumlusu da devlete sızan bu hain örgüttür. Bu durum da artık gün gibi aşikar olmuştur. Öyleyse, hainleri nereye tünemişlerse oralardan söküp atmak bizler için vatan borcudur. OHAL işte bunun için de çok gerekliydi. İnşallah çok kısa sürede gerekenler yapılacak ve bu asil milletin rahat bir nefes alması sağlanacaktır.”