AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’inci yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.
Milletvekili Aydemir, 10 Kasımla alınması gereken mesajın milletçe ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkelerine sahip çıkmak olduğunu kaydederek, ‘Yüce Milletimiz 15 Temmuz’da sahnelenen hain darbe girişimi karşısında sergilediği destansı duruşla bu muazzez değerlerine sadakatini ortaya koymuş, büyük bir millet olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milli ve manevi mukaddeslerimiz ebediyen kılavuzumuzdur. Birlik ve beraberlik ruhu yegane gücümüzdür.’ dedi.
AYDEMİR’DEN 10 KASIM MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biridir. Uzun yıllar Gazi’yi sahiplendiğini iddia eden bazı kesimler, maalesef, onu kendi marjinal ideolojilerine, günlük siyasetin kısır tartışmalarına alet etmişlerdir. Oysa Gazi’nin hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyete ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir. Türkiye, son 14 yılda her alanda hayata geçirdiği kapsamlı reformlarla, devleti milletle kucaklaştıran politikalarıyla, bunu en iyi biçimde ispatlamıştır.’ vurgularını yürekten paylaştıklarını ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Vefatının 78. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz." dedi.