AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi İbrahim Aydemir, 15 Temmuzda yas¸anan mu¨essif darbe giris¸imi kars¸ısında milli^ vakar ve metanetle, ku¨resel ezberleri bozan bir durus¸ sergileyen, milli^ iradeye ve C¸anakkale ruhunu yeniden dirilten destansı dirilis¸e o¨ncu¨lu¨k eden Sayın Cumhurbas¸kanımıza saygılarımızı ve bir kez daha bagˆlılıgˆımızı sunuyoruz.’ dedi.
AYDEMİR PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA KONUŞTU
AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi İbrahim Aydemir, Komisyonda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri dolayısıyla söz alarak, 15 Temmuz sürecini değerlendirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli İradeye öncülük eden destansı duruş ve kararlılığını paylaştı.
CUMHURBAŞKANLIĞI VE GAZİ MECLİSİ SELAMLAMA
2017 Yılı Merkezi^ Yo¨netim Bu¨tc¸e Kanunu Tasarısı’nın hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Aydemir,
‘ “Millet yenilmez, Tu¨rkiye bo¨lu¨nmez.” imanını ve inancını seslendiren ve bu yolda tarihi^ bir kararlılık dillendiren AK davanın bir temsilcisi olarak, 15 Temmuzda yas¸anan mu¨essif darbe giris¸imi kars¸ısında milli^ vakar ve metanetle, ku¨resel ezberleri bozan bir durus¸ sergileyen, milli^ iradeye ve C¸anakkale ruhunu yeniden dirilten destansı dirilis¸e o¨ncu¨lu¨k eden Sayın Cumhurbas¸kanımıza saygılarımızı ve bir kez daha bagˆlılıgˆımızı sunuyoruz. Cumhurbas¸kanlıgˆı ve Tu¨rkiye Bu¨yu¨k Millet Meclisi bu¨tc¸esinin go¨ru¨s¸u¨lmesi vesilesiyle, 15 Temmuzda du¨nyaya milli^ iradenin ne oldugˆunu belleten, tarihin ender kaydettigˆi bir bu¨tu¨nlu¨k go¨stererek hain giris¸im kars¸ısında yu¨ce milletimizin bir ifadesi olarak tek vu¨cut olan Gazi Meclisimizi ve onun muhterem mensuplarını selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.
‘CUMHURBAŞKANIMIZ, MİLLİ İRADEYE ÖNDERLİK ETTİ’
15 Temmuz Gecesinde Küresel hafızaya damga vuran bir Milli İrade Duruşu sergilendiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Takdir edilecektir ki, 15 Temmuz gecesi “Egemenlik kayıtsız, s¸artsız milletindir.” gerc¸egˆini bir kahramanlık edası ic¸inde vurgulayan Tu¨rkiye Bu¨yu¨k Millet Meclisinin manevi atmosferi ic¸inde keyfiyetin kemiyetten daha o¨nemli oldugˆunu asrın idrakine belleten bu milli^ irade ruhu her tu¨rlu¨ o¨vgu¨ ve takdirin u¨stu¨ndedir. Her postal sesi duyuldugˆunda, her tank gu¨ru¨ltu¨su¨ is¸itildigˆinde s¸apkasını alıp milli^ iradeye sırtını do¨nenlere inat, 1960-1971-1980 gibi kara tarihlerin aksine, tu¨m gu¨cu¨nu¨ milletinden, ilhamını milli^ ve manevi degˆerlerinden alan ve yu¨ce milletimizin bas¸komutanı olarak 15 Temmuzda milli^ dirilis¸e o¨ncu¨ olan Sayın Cumhurbas¸kanımızı, o gu¨n bombalar altında milli^ iradenin hic¸bir s¸ekilde sindirilemeyecegˆini go¨stererek toplanan Tu¨rkiye Bu¨yu¨k Millet Meclisimizin degˆerli u¨yelerini, tu¨m olumsuz s¸artlara ragˆmen yu¨ru¨tmeyi ayakta tutarak is¸leten Sayın Bas¸bakanımızı, darbe giris¸imi kars¸ısında siyaseti degˆil milli^ birligˆi o¨ne c¸ıkaran partilerimizi tarih birer milli^ irade kahramanları olarak kaydetmis¸tir. ‘ dedi.
‘KÜRESEL AKLA DEMOKRASİ DERSİ VERDİK’
Konuşmasında, ‘Milletimiz küresel akla demokrasi dersi vermiştir’ kaydını düşen Milletvekili Aydemir, ‘Meydanlarda demokrasi ruhunu paylas¸arak geceli, gu¨ndu¨zlu¨ no¨betlerle iradesine sahip c¸ıkan aziz milletimiz, tarih yazan bu¨yu¨k bir millet olarak ku¨resel hafızadaki mu¨stesna konumunu tescillendirmis¸, ku¨resel akla demokrasi dersi vermis¸tir. “ diye konuştu.
‘CUMHURBAS¸KANIMIZIN DİRAYET VE KARARLILIĞI’
Milletvekili Aydemir, ‘Egˆer o gece, 15 Temmuz gecesi, milletimizin AK lideri, bas¸komutanı Sayın Cumhurbas¸kanımızın dirayetli c¸ıkıs¸ı, milli^ iradeye sahip c¸ıkan tarihi^ devlet adamı u¨slup ve kararlılıgˆı olmasaydı bugu¨n bu muazzez c¸atı altında bu¨tc¸eyi go¨ru¨s¸emeyecek, hepimiz vesayet c¸izmeleri altında eziliyor olacaktık. O gu¨n Sayın Cumhurbas¸kanımızın kefenini cebine koyarak millet o¨nu¨nde yu¨ru¨yu¨s¸u¨ olmasaydı, bugu¨n Tu¨rkiye Bu¨yu¨k Millet Meclisi toplanamayacak, milletin gelecegˆine kefen bic¸meye c¸alıs¸an hain gu¨ruhu bu yu¨ce millete vesayet esareti yas¸atacaktı. ‘değerlendirmesini yaptı.
DO¨NERSEM KAHPEYİM MİLLET YOLUNDA BİR AZİMETTEN
Milletvekili Aydemir, ‘Bugu¨n bu go¨ru¨s¸meler vesilesiyle, millet yolunda nefislerinden gec¸erek canlarını feda eden 241s¸ehidimizin ruhu o¨nu¨nde, 15 Temmuz gecesi milli^ s¸ahlanıs¸a o¨ncu¨ olarak zulmeti aydınlıgˆa c¸eviren, milli^ dirilis¸ destanının mu¨ellifi Sayın Cumhurbas¸kanımızın kaydettigˆi milli^ irade kararlılıgˆına sahip c¸ıkmaya, so¨z ustası bir s¸airimizin ifadesiyle, “Felek her tu¨rlu¨ esbabı, cefasını toplasın gelsin, do¨nersem kahpeyim millet yolunda bir azimetten.” imanını muhafaza etmeye bir kez daha millet adına ahdediyor, s¸ehitlerimizi rahmetle anarak millet iradesine sahip c¸ıkan Sayın Cumhurbas¸kanımız s¸ahsında yu¨ce milletimizi selamlıyor, Cumhurbas¸kanlıgˆımızın, Tu¨rkiye Bu¨yu¨k Millet Meclisimizin ve digˆer kurumlarımızın 2017 yılı bu¨tc¸elerinin hayırlı olmasını diliyorum.’ dedi.
‘FAHRİ KASIRGA’NIN MİLLETİ TARİF EDEN DURUŞU’
Milletvekili Aydemir, Konuşmasının son bölümünde Son olarak, ‘Bir yo¨nu¨yle, Erzurum’u da ifade eden Cumhurbas¸kanlıgˆımız Genel Sekreteri Sayın Fahri Kasırga Bey ic¸in bir paragraf ac¸mak istiyorum. Bulundugˆu her pozisyonda aziz milletimizi tarif eden durus¸uyla iftihar ettigˆimiz Sayın Kasırga 15 Temmuzdaki hain giris¸ime kars¸ı yigˆit ve vakur vakfesiyle de yu¨regˆimizi kabartmıs¸, ismini tarihimize altın harflerle yazdırmıs¸tır. Bu vesileyle, kendisine s¸u¨kran hislerimizi ifade ediyor, Komisyonumuza c¸alıs¸malarında bas¸arı diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.’dedi.