AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Tarihini kendi yazan, yüksek ve müşterek bir imanı ifade eden aziz ecdadımızın vicdan, irfan ve izanına teslim olarak, 2023 ufkuna gönül gönüle ulaşmalı, büyük milletimizin değerlerini asrın idrakine yeniden ve yine söyletmeliyiz. Bu yolda gücümüz Asım’ın Nesli olmakta kararlılık gösteren gençlerimizdir.’ dedi.
AYDEMİR’DEN AKİFÇE TARİF
Milletvekili Aydemir, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Destanını ‘Asım’ın nesli diyordum ya, Nesilmiş gerçek/ İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek..’ berceste ifadeleriyle özetlediği üzere, muazzez inanç ve milli kültürle gönlü ve dimağı beslenmiş gençlerin İstiklal Savaşında destan yazarak, Tarihe damga vurduklarını kaydetti.
ENSAR HATIRLATMASI
Tarih şuuruna sahip, bizi biz yapan değerlerle bütünleşmiş gençliğin, bilgi çağında da yeni bir kutlu yürüyüşün öncüsü ve bayraktarı olduklarını vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere, mazlumlara yardım için seferber olan, ensarın mirasına sahip olmakta yarışan gençlerimiz, 21’inci asrın ideal, iman ve vicdan abidesi olacak, irfan ve vicdan dünyamızı insanlığa yol haritası olarak belleteceklerdir.’ kaydını düştü.
GENÇLİĞİN ORTAK DEĞERLERİ
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesajını paylaşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Bölücü senaryoların sahneye konulmak istendiği günümüzde, gençliğin milli kültürümüzün temel dinamiklerine sahip olarak, vatanın birliği, milletimizin bölünmez bütünlüğü, devletin dirliği yolunda gıpta edilen bir duruş gösterdiği ve kararlılık sergilediğini belirtti.
BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA RUHU
Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın kaydettiği, “İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan, ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün tüm kazanımlara sahip çıkmamızı, ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır.” gerçeğini düstur edinen gençliğimiz, 21’inci asrın müellifi olacak, bilgi çağına milletimizin damgasını vuracaklardır’ ifadelerini kullandı.
AK DAVA VE GENÇLİK AÇILIMLARI
Mesajında AK Parti iktidarlarının Gençlik açılımlarına da değinen Milletvekili Aydemir, ‘Gençlerimizi fikir, inanç ve teşebbüs özgürlüğüne kavuşturan, 200’e yakın üniversite açarak onlara asrın bilgi nimetlerini sunan, sosyal yatırımlarla zihni ve bedeni yükselişe zemin oluşturan AK Dava, Gençliğimizin ‘2023 Yürüyüşü’nün ilham kaynağıdır. Başını örttüğü için öğrenim özgürlüğü elinden alınan kardeşlerimizin yürek sızısını, inanç sahibi olduğu için kamudan dışlananların gönül acısını, hayata geçirdiği reformlar ve kararlılık, ortaya koyduğu yaptırımlarla sona erdiren AK Dava, Yeni Türkiye yolu ve 2023 Hedefinde de gençlerimizin destekçisi ve onlara ufuk olan fikrin koruyucusu olacaktır.’ vurgusunu yaptı.
ŞÜHEDAYA RAHMET, SAYGI…
Milletvekili Aydemir, ‘Milli ruhumuzu, maneviyat fezamızı ortak ve destansı bir iradeyle ifade ederek, birlik ve beraberliğimizi çağlar üstü bir değer olarak bugünlere taşıyan ve geleceğimize de ufuk oluşturan muazzez ecdadımızı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda kanlarını sebil, canlarını feda eden şühedamızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.’ dedi.