AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ilim Yayma Cemiyeti’nin, ülkeye ufuk oluşturan değerler odağı olduğunu kaydederek, ‘manevi hassasiyetlerin korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında cemiyetimizin kaydettiği hizmetlere medyunu şükranız’ dedi.
AYDEMİR’DEN ZİYARET
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ilim Yayma Cemiyeti’nin 65’inci Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Güzide Öğrenci Yurdu’nu ziyaret ederek, yönetici Mustafa Nuri Akbaş ve öğrencilerle ilim Yayma Cemiyetinin ana fikri olan ‘İlim ve irfan’ üzerine söyleşide bulundu.
TÜRKİYE’NİN CEMİYETİ
İlim Yayma Cemiyeti’nin, kendi takdim ve tarifinde olduğu gibi, ‘Türkiye’nin Cemiyeti’ olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Eğitim ve Tefekkür alemimize, mukaddeslerimizin doğrultusunda mana taşıyan, manevi müştereklerimizin sosyal hayatta ifade bulması açısından ‘insan’ odaklı yatırımlar yapan cemiyetimiz, bizi gönül adreslerimize ulaştıran irfan ocağıdır.’ dedi.
İLİM YAYMA CEMİYETİNE MÜTEŞEKKİRİZ
Aydemir,’Sayın Cumhurbaşkanımızın 65’inci Yıldönümü dolayısıyla vurguladığı ‘Sizler, bu ülkenin hayat damarlarının kurutulmaya çalışıldığı bir dönemde millete güç ve kuvvet verdiniz. İlim Yayma Cemiyeti’nin tarihi, bu aziz milletin öz evlatlarının hikâyesidir. Şayet bugün, bir dönem öz yurdunda parya muamelesi görenler, özgür, başı dik ve vakur bir şekilde her alanda ’Biz de varız’ diyebiliyorsa, bu başarıda sizlerin çok büyük katkısı var” tasvir ve tarifini yürekten paylaşıyoruz. İmam Hatip Liselerinin kurulması, yaşatılması ve eğitim vizyonumuzda yeniden temsil hakkı bulması yolundaki fedakarane çabalarına müteşekkiriz.’ diye konuştu.
MANA BULUŞMASI
Aydemir, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ‘Şark’a bakmaz, Garb’ı bilmez, görgüden yok vâyesi/Bir kızarmaz yüz, yaşarmaz göz bütün sermayesi!’ diye tarif ettiği bazı kesimlerce, imam hatiplere ve öğrencilerine reva görülen zulümlerin son erdirilmesi babında İlim Yayma Cemiyeti’nin bir Erdemliler Hareketi sergileyerek, yeniden bir mana buluşmasına öncü olduğunu belirtti.
NİCE 65’İNCİ YILLARA
Türkiye’de fikir, inanç ve teşebbüs hürriyetlerinin gündeme taşınması, mesele haline getirilerek özgürlüğe eriştirilmesi yolunda cemiyetin fikir ve eğitim tarihimizde önemli yer bulan atılımları kaydettiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bu ufuk hareketinin halen öncülüğünü yürüten Sayın Yusuf Tülün beyefendinin şahsında, ilim Yayma Cemiyetimizin 65’inci kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, bu güzide cemiyeti tefekkür alemimize öncü kılan kurucularını rahmet, minnet ve şükran ile anıyorum.’ dedi.