AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Muharrem Ayı, İslam Dünyası’na birlik ve beraberlik mesajıdır. ‘Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır’ hakikatinin ifadesidir. ‘ dedi.
Muharrem ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj kaydeden Milletvekili Aydemir, Muharrem ayının ifade ettiği manada herkes ve her kesimin tefekküre yoğunlaşması, geçmişte İslam Dünyası’nda tefrika ve fitneye yol açan acı hadiselerden ders çıkarması gerektiğini belirterek, ‘Milli şairimiz Merhum Akif’in, ‘Sizi bir aile efradı yaratmış Yaradan/Kaldırın ayrılık esbabını artık aradan’ çağrısında buluşmalı ve karar kılmalıyız’ dileğini paylaştı.
İLAHİ MESAJ
Yüce Yaradan’ın ‘Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.’emrini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Muharrem ayı vesilesiyle birlik ve beraberlik ahdimizi yenilemeli, kardeşlik imanımızı güçlendirmeliyiz’ dedi.
15 TEMMUZ VE FETÖ
Mesajında, 15 Temmuz’da sahnelenmeye çalışılan ihanet senaryosuna değinen Milletvekili Aydemir, ‘Tarihi tekerrüre yeltenerek, aynı inancı paylaşan, tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet inancında yüreklerini buluşturan yüce milletimizi bölmeye çalışan hainlerin 15 temmuzda sahneledikleri kanlı senaryo, Kerbela acısını yüreğinden asla çıkarmamış olan yüce milletimizin Sıtkı bütün duruşu, birlik ve beraberlik kararlılığı karşısında tarihin esfeli safiline eş sayfalarına gömülmüştür. Yüce milletimiz bu hain kalkışma karşısında tek yürek olarak, cihana, yine Milli Şairimizin tarifiyle ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez/Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ mesajını vermiştir. ‘ yorumunu yaptı.
ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN
Devletin dirliği, milletin birliği, vatanın bütünlüğü uğruna nefsinden geçen 15 Temmuz Şühedasının, Kerbela şehitlerine yol arkadaşı olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bize Kerbela acısını yaşatarak tek kıbleye yönelmiş Müslümanları bölmeye çalışanları bir kez daha telin ediyor, Ehli Beyte karşı sergilenen zulmü teneffürle lanetliyoruz. Bu vesile ile 15 Temmuz’da milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışan hainleri de Allahın kahrına havale ediyoruz. Kerbela şühedasını rahmetle anıyor, yüce rabbimin bizi, milletçe birlik ve beraberlik istikametinde kararlı kılmasını niyaz ediyoruz.’ mesajını verdi.