Aziziye’de Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında başarılı olan öğrenciler Aziziye Kaymakamlığı tarafından ödüllendirildi.
Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen başarılı öğrencilere ödül törenine Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu, kurum amirleri, şube müdürleri, mahalle muhtarları, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve Aziziye Kaymakamı Zafer Öz birer konuşma yaptı.
Kaymakam Zafer Öz, öğretmen ve velilerin derslerin yanında milli ve manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmesi gerektiğini söyleyerek, yasakçı olmak yerine destekleyici olmak gerektiğini yeni fikirlere, düşüncelere ve araştırmalara herkesin açık olmasını istedi.
Öz, “Ahlaklı ve iyi nesil yetiştirmek bizim en önemli görevimizdir. Yurdumuzun yedi farklı bölgesi, 81 vilayeti ve 950 ilçesi var. Bu anlamda her yerde Türk bayrağı dalgalanıyor. Her bir bölgede Devletimizin öğretmenleri ve yöneticileriyle kamu hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Hiçbir farklılık göstermeden başarının artması için çaba gösteriyoruz. Son iki yıldır oldukça sıkıntılı zamanları genç bir Cumhuriyet olarak yaşıyoruz. En son 15 Temmuzda yaşadığımız olay kötü tarafı hiç ummadığımız tarzda bir anda devlete millete karşı bir kötülük olmuş, öbür taraftan baktığımızda millet olmayı topyekün hareket etmenin bilincini ve aynı zamanda, ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ ilkesiyle hareket etmeyi göstermiştir. Kadın erkek, yaşlı genç, köylü şehirli, zengin fakir bir araya gelerek oluşturduğumuz bu tablo ile dışarıdaki Emperyalist birliklerine büyük bir ders vermiş olduk. Kurtuluş savaşında Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında birleşen bir avuç insan yedi düvele büyük bir ders verdi. Bugün hali hazırda vermeye devam ediyoruz. İşte bu çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmek gibi mecburiyetimiz var. Zaferler kılıçla silahla kazanılıyor ama ülkeler adaletle, akılla, bilimle ve yetişmiş insan gücüyle yönetiliyor. Bugün biz büyük medeniyetlerle yarışacak isek, yetiştirdiğimiz insanlarla ve değerlerle boy göstermeliyiz. Onunla birlikte zeki, ahlaklı, ülkesine milletine manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmeliyiz” dedi.
Kaymakam ÖZ, konuşmasının sonunda öğrencilerin gösterdikleri üstün başarıların devamını dileyerek, kendilerini ve ailelerini tebrik etti.
Protokol konuşmalarının ardından Aziziye Kaymakamlığı Proje ofisi tarafından hazırlanan ve SODES programına sunularak kabul edilen “Aziziye’nin Gençleri Projesi” kapsamında ilçemizde açılan Gençlik Merekezi’nde müzik eğitimi gören öğrenciler mini bir konser verdi.
Konser sonrasında Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında başarılı olan öğrenciler protokol tarafından ödüllendirildi.