Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Yıl Sonu etkinlikleri programı kapsamında düzenlediği “Geleneksel Türk Sporları
Orta Asya’dan günümüze Türk sporlarının örneklendirildiği programa Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Garnizon Komutanı Ulaştırma Yarbay Erhan Yıldız, İlçe Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Spor Lisesi tarafından hazırlanan, Aziziyeli vatandaşlarının da büyük beğenisini toplayan şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Kaymakam Zafer Öz, açılış konuşmasında; “Geleneksel Türk Sporlarını yaşatmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklerin gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek ve yaşatabilmek için en iyi fırsat olduğunu dile getirdi. ÖZ, programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürünün şahsında Spor Lisesi Müdürüne, İdarecilere, Öğretmenlere ve en çok da kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’da, Spor Lisesinin hazırladığı etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından Söğütlü Ortaokulu folklor ekibi Erzurum barlarından örnekler sundu. Fatih Ortaokulu öğrencilerinin işaret diliyle söyledikleri sarı gelin türküsü izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi Mehter Marşlarıyla programa renk kattı.
Erzurum Spor Lisesi öğrencileri ata sporlarından olan tomak, matrak, geleneksel okçuluk ve güreş oyunlarından örnekler sundu. Program Korkut Ata Atlı Spor Kulübünün atlı okçuluk gösterisi ile sona erdi.