Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda çalışan bakıcı annelere “7-18 Yaş Arası Çocuklarla İletişim” eğitimi verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törenle eğitime katılan bakıcı annelere teşekkür belgesi verildi. Törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdür Yardımcıları Cemil İlbaş, Harun Akpınar, Tamer Ekinci, Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası müdür vekili Nihat Polat ve bakıcı anneler katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zil, bakıcı annelere yönelik düzenlenen eğitimlerde çocuk gelişimi basamaklarının tüm yönleriyle ele alındığını ifade etti.
Annelere yönelik eğitimlerin çeşitli yaş gruplarını kapsadığını belirten Zil, “Annelere, 7-18 yaş arası çocuklarla iletişim eğitimi verildi. Bakıcı annelerin niteliklerinin artırılması konusunda hizmet içi eğitimleri önemsiyoruz. Çocuklarımız bizler için çok önemli. Onların en iyi şekilde yetiştirilmesi ve geleceğe hazırlanması noktasında elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından bakıcı annelere eğitim veren Sosyal Hizmet Uzmanı Ahmet Sarılı ile Aile Sosyal Politikalar il müdürlüğü yöneticileri tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.
Öte yandan Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası’nda kalan çocuklar ile Çocuk Evlerinde barınan çocuklara yönelik Sosyal Hizmet Uzmanı Ahmet Sarılı tarafından akran iletişimi eğitimi verildi.
Sarılı, akran iletişimin çocuk iletişiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, çocuklardan gelen soruları cevapladı.